Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 23 mei 2020
Leestijd: 4 minuten

Doei vakantiegeld – Deze designeritems zijn de investering van jouw spaarcenten waard

We kennen het allemaal: zodra de nieuwe designercollecties gelanceerd worden zitten we er kwijlend bij. Elk seizoen hebben we items waar we ons geld aan zouden willen spenderen, maar die zuur verdiende spaarcenten moeten wel goed geïnvesteerd worden. Maar laten we nou net ons vakantiegeld hebben en voorlopig niet op vakantie kunnen. Wij delen designer items die de investering van jouw centen waard zijn.

Zodat je je niet schuldig hoeft te voelen na de aankoop van die veel te dure tas of dat paar schoenen.

Designer items kopen

Het liefst zouden we onze hele kast volhangen met mooie designeritems. Maar helaas, we hebben geen miljoenen op de bank. Daarom willen we het geld wat we wél hebben investeren in mooie, tijdloze merken en items die ons geld waard zijn. Met alsmaar wisselende trends is het soms best lastig om erachter te komen welke items je geld waard zijn en ook waard blijven.

Precies om die reden stelde LYST, de mode-zoekmachine, een lijst samen op basis van tweedehands designerplatforms. De afgelopen jaren zijn deze platforms enorm gegroeid, mede door de focus op duurzaamheid. Mensen investeren graag in unieke, mooie producten met een verhaal. Door de aanschaf van tweedehands designeritems wordt er plaats gemaakt voor een nieuwe trend: kopen als investering.

Welke stukken zijn je geld waard?

Als je een investering wil doen, moet je natuurlijk wel weten voor welke items je gaat. Wij delen de designeritems die jouw zuur verdiende spaarcenten dubbel en dwars waard zijn.

1. Hermès tas

De welbekende Birkin Bag van modehuis Hermès heeft niet voor niks een enorm lange wachtlijst. De tassen van Hermès zijn klassiek en tijdloos en daarom veilig om in te investeren. Tassen van het modehuis behouden gemiddeld namelijk 80 tot 120 procent van de verkoopwaarde. De populairste tassen van Hermès zijn de Birkin en Kelly. Kortom: een goede investering (als nog een paar duizend euro hebt liggen).

LYST

2. Supreme

Nog niet zo’n bekend merk als Hermès maar inmiddels wel gevestigd in de modewereld. Vooral Supreme-items die ontworpen zijn in samenwerking met andere merken of limited editions hebben een hoge winstmarge. Een klein voorbeeld: een t-shirt dat voor het jubileum van Supreme werd ontworpen wordt verkocht voor 1900% meer dan de oorspronkelijke prijs. Investeren maar.

 

3. Rolex

Rolex, een wel bekend en geliefd horlogemerk dat de investering ook dubbel en dwars waard is. De horloges van Rolex zijn één van de beste investeringen omdat ze maar in prijs blijven stijgen. Vooral de Datejust 41, Cosmograph Daytona, Submariner, GMT Master en Day-Date blijven in waarde stijgen. Leuk klokje voor jou?

investering designer-items
LYST

4. Chanel tas

Ofcourse, de klassieke Chanel tas. De Chanel tas is wederom een tijdloos en klassiek designeritem die haar prijs waard is. De tas behoudt een gemiddelde waarde van ongeveer 65 procent van de oorspronkelijke prijs. En na het overlijden van designer Karl Lagerfeld steeg de vraag naar een tweedehands Chanel met twintig procent. Sla dat spaarvarken maar stuk.

 

5. Yeezy sneakers

Wie kent ze niet? De bekende Yeezy sneakers van Kanye West gaan als zoete broodjes over de toonbank. Hoog tijd om jouw spaarcenten te investeren in deze pareltjes. Het model Yeezy Boost 350 van Adidas staat op de derde plaats van de best verkopende sneakers. Halen maar.

designer-items investering
LYST

6. Gucci tassen en lederwaren

Gucci tassen en kleine lederwaren blijven een goede investering. Vooral de items uit de tijd van Alessandro Michele als creative director (vanaf 2015) doen het goed. Klein of groot, het maakt niet uit.

LYST

7. Nike limited editions

Net als Supreme zijn ook de limited editions van Nike gigantisch populair. Het percentage van de doorverkoop van deze sneakers is te gek voor woorden. De schoenen uit de Dunk Low Londen collectie, waar slechts 202 paar van werden gemaakt, heeft een gemiddelde doorverkoopprijs stijging van 6390%. De schoen wordt nu verkocht voor 3894 pond terwijl de originele prijs zestig pond is. OMG.

LYST

8. Burberry trenchcoat

Nog een klassieker, de Burberry trenchcoat. Deze trenchcoat bestaat al zeker tientallen jaren en is altijd goed. Volgens Vestiaire Collective is de trenchcoat zelfs het tweede meest populaire kledingstuk. Wij vinden het een prachtig item.

LYST

9. Off-White

De items van Off-White gaan als een malle over de toonbank terwijl het merk toch pas zeven jaar bestaat. Met de bekende blokletters en teksten heeft Off-White zich inmiddels als een echte klassieker gepositioneerd en blijft het een zeer geliefd merk. What’s not to like?

LYST

10. Louis Vuitton tas

Eén van de meest bekende designers als het om tassen en koffers gaat: Louis Vuitton. De Louis Vuitton tas varieert in doorverkoopwaarde van veertig tot honderd procent van de oorspronkelijke prijs. De meest populaire items volgens Vestiaire Collective zijn de modellen Neverfull, Keepall, Speedy en Pochettes. Ook de Palm-Springs mini rugzak groeit flink in populariteit. Hebben.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.