Anne Smits
Anne Smits Love & Life 14 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Vakantieliefde: dit is de reden waarom we op vakantie sneller verliefd worden

Vakantieliefde: je hebt er vast weleens mee te maken gehad. Al was het op je twaalfde toen je met je ouders op vakantie was en je die knapperd ontmoette die wel één jaar ouder was. Eenmaal terug in Nederland bleek de liefde toch wel weer mee te vallen. Hoe komt dat toch dat we op vakantie sneller verliefd worden of verliefder zijn dan we al waren? Wij leggen het je uit.

Heerlijk toch, zo’n vakantieliefde?

Dit is de reden dat je op vakantie sneller verliefd wordt

Dus heb jij nog een vakantie op de planning staan? Bereid jezelf dan voor op een hoop verliefde gevoelens. En wist je dat mannen nóg sneller verliefd worden met mooi weer?

Positieve spanning

In het geval van de 12-jarige kalverliefde die we allemaal weleens hebben ervaren, bleek de liefde eenmaal thuis toch niet zo sterk. En dit verklaart eigenlijk precies de toestand rondom een vakantieliefde. Op vakantie gaan, staat (als het goed is) gelijk aan positieve spanning. Je hebt er lang naartoe gekeken en bent misschien al wel maanden bezig met het uitzoeken van de leukste bezienswaardigheden en restaurants. Kortom: je hebt er onwijs veel zin in.

Het lijkt mooier dan het is

Dit gevoel van opwinding voor je vakantie kan ervoor zorgen dat je ditzelfde gevoel gaat koppelen aan andere dingen, zoals die leuke persoon op vakantie. Op vakantie doe je leuke, nieuwe dingen en dit geluksgevoel laat jou ook blijer voelen over bijvoorbeeld een vakantieliefde. Het is dus eigenlijk een verkeerde interpretatie van je eigen gevoel. Zodra je weer thuis bent in je ‘normale’ leven ervaar je ook niet meer het overmatige gevoel van blijdschap, zoals op vakantie. Dan blijkt dat accent van die Franse je tóch wel te storen en is diegene eigenlijk helemaal niet zo leuk als je dacht.

Geniet er vooral van

Ga je met je partner op vakantie? Geniet dan vooral even extra van deze overload aan gevoelens. Wellicht ben je op vakantie ook een stuk intiemer samen dan normaal en dat komt jullie relatie alleen maar ten goede. Ervaren jullie hier en daar wat problemen? Dan kan een vakantie jullie relatie zelfs een enorme boost geven. Geniet van de vakantie en vooral van elkaar.

Ik ga op vakantie en neem mee… Zet deze dingen alvast maar op jouw inpaklijst

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.