Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Love & Life 10 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Val je standaard in slaap voor de tv? Dat zou door een te hoge bloeddruk kunnen komen

Als we na een lange dag op de bank ploffen om nog even rustig een filmpje te kijken, lukt het soms niet eens om het eind van de film te zien. Onze ogen vallen langzaam dicht en voor we het weten liggen we te knorren voor de TV. Hoewel dit eigenlijk een normale zaak lijkt – en ook kan zijn – is er nu een onderzoek dat suggereert dat het toch op gezondheidsproblemen kan duiden, in elk geval bij mannen.

Volgens het onderzoek, bekend gemaakt tijdens het European Society for Cardiology Congress in Rome, is het namelijk zo dat mannen die in de avond vroeg moe worden en in slaap vallen voor de tv, opvallend vaak een te hoge bloeddruk hebben. Hoewel een te hoge bloeddruk op zichzelf al niet zo goed is, kan het ook nog eens een grote oorzaak van hartproblemen zijn. Handig om na te kijken, dus.

Voor het onderzoek werd er gekeken naar de bloeddruk en de bedtijden van 2.400 Japanse volwassenen. De resultaten suggereren dat de bedtijden van mannen met een te hoge bloeddruk significant vroeger waren. Mannen met een te hoge bloeddruk gingen namelijk gemiddeld 18 minuten vroeger naar bed dan degenen met een gezonde bloeddruk. Daarnaast was de kwaliteit van de slaap van mannen met een te hoge bloeddruk slechter. Verrassend genoeg werden dezelfde resultaten niet gemeten bij vrouwen.

Als jouw mannetje regelmatig vroeg op de avond wegdommelt tijdens het tv kijken, dan zou het verstandig kunnen zijn om hem eens naar de huisarts te sturen om zijn bloeddruk op te laten meten. Hoewel er zomaar niets aan de hand zou kunnen zijn, is het immers altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen.

The Daily Mail

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.