Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Mentale Gezondheid 10 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

5 manieren om jezelf meer liefde te geven op Valentijnsdag (en eigenlijk altijd)

Over een paar dagen is het alweer Valentijnsdag, de dag van de liefde. Heb je geen partner? Maakt helemaal niks uit. Dit is namelijk ook de perfecte dag om wat extra aandacht aan jezelf te geven. Op deze vijf manieren maak je jezelf prioriteit. Want je hebt Cupido natuurlijk niet nodig om van jezelf te houden.

Een beetje extra self-love

In het dagelijks leven houden we ons voornamelijk bezig met het liefhebben van anderen en hen tevreden stellen. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee, maar zo nu en dan mag de focus ook wel echt even op jezelf liggen. Jij bent jouw prioriteit, dat mag je nooit vergeten.

Ben je vrijgezel en zie je een beetje op tegen Valentijnsdag? Niet doen. Dit is juist de perfecte dag om net even iets meer liefde aan jezelf te geven dan normaal. En wel op de volgende manieren.

1. Chocolade en bloemen voor jezelf

Oké, het is misschien een beetje (enorm) cliché. Toch horen chocolade en bloemen wel een beetje bij Valentijnsdag, dus sla ze in. Wees vandaag een beetje extra lief voor jezelf en doe waar jij zin in hebt. Zin om zo’n hele doos chocolade in je mond te proppen? Doe gewoon, wat kan jou het schelen.

We genieten allemaal van chocolade en bloemen ongeacht van wie we het hebben gekregen, right? Moet je echt kotsen bij het idee aan chocolade en bloemen op Valentijnsdag? Koop dan iets anders voor jezelf wat je graag wilt. Treat yo’ self.

2. Probeer Metta-meditatie

Een yoga instructeur genaamd Casey Murphy zweert bij Metta yoga als het aankomt op self-love en mentale groei. De vertaling van ‘metta’ is ‘liefdevolle aandacht’. Er zijn duizenden variaties van deze soort yoga, maar er is er eentje waar je makkelijk mee kan beginnen.

Je begint met het hardop uitspreken van een paar zinnen zoals: ‘Ik mag gelukkig gelukkig zijn. Ik mag vredig zijn. Ik mag vrij zijn.’ Deze zinnen herhaal je vervolgens terwijl je meer focust op jezelf en je directe kringen zoals je vrienden en familie. Metta yoga is bedoeld om innerlijke rust je vinden, perfect wanneer je jezelf meer liefde wil geven dus.

3. Een sport waar je blij van wordt

Vind je yoga veel te zweverig? Je kan ook een andere sport doen om je hoofd leeg te maken. Sporten zorgt ervoor dat endorfine vrijkomt en dat stofje zorgt ervoor dat je, je raadt het al, gelukkiger wordt. Wil je dus voor zowel je lichaam als je geest zorgen op Valentijnsdag, kies dan een sport uit die je leuk vindt en ga thuis een uurtje lekker zweten.

4. Vind je mantra

Wil je liever geen geld uitgeven, vind je yoga te zweverig en heb je geen zin om te sporten? Geen stress. Vandaag moet je alleen doen waar je zelf echt zin in hebt. Er is nog wel een laatste tip een beetje meer self-love te geven: een mantra gebruiken.

Kies een eigen mantra uit, eentje die veel voor jou betekent. Dit kan van alles zijn van ‘ik ben genoeg’ tot aan ‘ik ben een echte badass’. Zodra je een korte zin hebt uitgekozen, schrijf je deze op en herhaal je deze zo vaak mogelijk. Of je nu een beetje extra self-love kan gebruiken op Valentijnsdag of op een andere dag, maakt niks uit. You do you boo.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.