Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Entertainment 10 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

The Night Stalker: dit vertelt de Netflix-documentaire niet over Richard Ramirez

Je hebt hem vast al gezien, de (erg) spannende true-crime Netflix-documentaire The Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer. In de documentaire zie je hoe de zoektocht naar de brute stalker, verkrachter en moordenaar Richard Ramirez er aan toe gaat. Er zijn echter een paar dingen die de Netflix-documentaire achterwege heeft gelaten.

Wil jij het volledige verhaal van Richard Ramirez kennen? Dan wil je alles weten over de weggelaten details.

The Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer

Netflix neemt je in vier afleveringen mee in de zoektocht naar een wel erg gewelddadige seriemoordenaar, genaamd Richard Ramirez (aka The Night Stalker). In de jaren 1984 en 1985 was hij actief in Californië, vooral in de steden Los Angeles en San Francisco. Hij brak in bij mensen en vermoordde, verkrachtte en mishandelde de bewoners. De seriemoordenaar is uiteindelijk veroordeeld tot de doodstraf en schuldig bevonden aan 13 moorden.

Weggelaten details

De vier afleveringen laten al veel van Richard Ramirez en zijn brute daden zien, maar er is meer. Zo heeft de Netflix-documentaire meerdere belangrijke details weggelaten. Ze leggen in de documentaire de focus op de jacht en de overlevenden, maar niet op andere details, zoals het achtergrondverhaal van The Night Stalker.

Netflix

Het leven van Richard Ramirez

Dat Richard Ramirez een bizar levensverhaal heeft hoorden we al in de documentaire, maar echt uitgebreid was het niet. Zo weten we tot nu toe alleen dat hij een traumatische jeugd heeft gehad, maar niet hoe dat precies is gekomen. Volgens verschillende bronnen kwam dit deels door zijn neef, Miguel Ramirez, die meevocht in de Vietnamese oorlog. Toen hij terugkwam, liet hij de 12-jarige Richard polaroids van Vietnamese vrouwen zien die hij had verkracht, mishandeld en vermoord.

Toen Richard Ramirez dertien jaar was, zag hij hoe zijn neef zijn vrouw doodschoot, vlak voor zijn ogen. Of dit trauma de motivaties achter zijn moorden waren, is nog niet zeker. Vroeger had hij namelijk ook last van epileptische aanvallen. Volgens Richard zag hij dan ‘monsters’ voor zich en hoorde hij stemmen in zijn hoofd.

Zijn eerste moord

The Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer laat zien dat zijn eerste slachtoffer een 9-jarig meisje was, Mei Leung. We zullen je de gruwelijke details besparen, maar het kwam er op neer dat hij haar had verkracht, vermoord en achter had gelaten in de kelder van een hotel in San Francisco.

Het DNA van Richard Ramirez dat bewees dat hij betrokken was bij deze moord werd pas in 2010 gevonden. Het is tot op de dag vandaag nog niet bekend wie de andere persoon was die bij deze moord betrokken was.

Hij is getrouwd in de gevangenis

Ted Bundy had al een enorme fanbase van vrouwen die hem aantrekkelijk vonden, maar Richard Ramirez had ook aardig wat vrouwen die voor hem vielen. Dit wordt uitgebreid in de documentaire besproken, maar wat weg wordt gelaten is dat hij in de gevangenis trouwde met één van deze vrouwen. In 1985, het jaar waarin hij gearresteerd werd, begon Doreen Lioy met het schrijven van brieven aan Richard Ramirez.

Ze deed veel voor Richard: ze bezocht zijn rechtszaken, schreef hem elke dag brieven en bezocht hem regelmatig in de gevangenis. Ze geloofde dat Ramirez onschuldig was en ging zo op hem in dat zelfs haar familie haar onterfde. Toen ze eenmaal trouwde in de gevangenis, werden de ringen omgedaan. Doreen droeg een gouden, maar Richard een platinum. “Satanisten dragen geen goud,” zei hij. Toen in 2010 bekend werd dat Ramirez Mei Leung had verkracht en vermoord, scheidde Doreen van Richard.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.