Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 11 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Van daten naar relatie – Hoe lang duurt het en hoe zet je die stap?

Jullie daten al een tijdje en eigenlijk ben jij wel toe aan de volgende stap. Toch weet je niet zo goed of je date daar ook zo over denkt, misschien denkt hij of zij dat jullie nog te kort daten. Want hoe lang duurt het eigenlijk, voor je van daten naar relatie gaat?

Wij zochten het voor je uit en geven je antwoord op alles wat je wil weten.

Van daten naar relatie

Bij de een gaat het bijna automatisch. Na een tijdje daten, weten beide partijen dat het inmiddels wel het label “relatie” heeft gekregen, terwijl er ook mensen zijn die het graag uitgesproken willen hebben. Maar wanneer is dat ideale moment?

Nou, daar kunnen we in eerste instantie kort over zijn: het belangrijkste is dat je alles op je eigen tempo doet. En oké, we weten ook wel dat je met dat antwoord geen genoegen neemt, dus duiken er nog iets dieper in. Weet wel dat we het dus hebben over een gemiddelde, er is geen goed of fout.

Zo lang duurt het

Eigenlijk moet je het zo zien: als je net met iemand aan het daten bent of verliefd op iemand wordt, zit je helemaal in een bubbel. Deze ‘honeymoonphase‘ duurt gemiddeld zo’n drie maanden tot een jaar.

Na die fase waarin je van daten naar relatie gaat, kan het pittig worden. Je leert elkaar steeds beter kennen. Oók de flaws. Toch is het ook een bijzondere fase, want als alles in die periode nog steeds goed voelt, kan dit wel eens de liefde van je leven zijn.

Hoe pak je het aan

Oké, alles zit goed en je weet zeker dat je de volgende stap wil nemen. Hoe ga je dat dan aanpakken? Well, eigenlijk hoort dat ook een beetje vanzelf te gaan. Want waarom zou je het niet hebben met je crush over het “van daten naar relatie” gaan? Wees duidelijk, vertel dat (en waarom) jij toe bent aan een relatie.

Ook handig om te weten: dit zijn de 7 vroege tekenen van een gezonde relatie

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.