Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 6 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

VanOost Amsterdam: fine dining op een prachtige plek aan het Oosterpark

Omdat we zo van eten én gezelligheid houden, struinen we Nederland af voor de mooiste horeca-parels. In het gloednieuwe Pillow Hotel Maurits at the Park vind je VanOost: een parel waar je eet op niveau. Wij gingen er langs en delen ons enthousiasme met je.

Als deze zaak binnenkort geen ster heeft, dan weten wij het ook niet meer.

VanOost Amsterdam: fine dining op niveau

Onlangs gingen wij langs bij VanOost en dat was een feestje. Met de wetenschap dat VanOost van dezelfde groep komt als Shaffy Restobar en Spring Café Brasserie gingen we erheen met hoge verwachten – en deze werden overtroffen.

De plek: een iconische ruimte aan het Oosterpark

VanOost is gelegen in het Pillows Hotel aan het Oosterpark. Je betreed het hotel vanaf de ingang aan de Mauritskade, waarna je naar het restaurant op de tweede etage wordt gebracht. Deze hoogte zorgt voor een mooi uitzicht, zowel aan de voor- als achterzijde. Bij binnenkomst maakt de statige ruimte met moderne inrichting meteen indruk. De oude elementen van het pand zijn behouden en eigen gemaakt. Eten bij VanOost is een feestje voor je smaakpapillen, maar ook een lust voor het oog.

Het eten: innovatief, culinair en origineel

‘Wij geloven dat een culinaire ervaring wordt verrijkt door het stimuleren van alle zintuigen’: dat is het motto van VanOost. En dat merk je. Er wordt geëxperimenteerd met ingrediënten, verschillende texturen, smaken en temperaturen. Wij gingen voor een lunch van zes gangen. Als je gaat voor diner, dan kan je kiezen voor zes, acht of tien gangen. Stuk voor stuk kunstwerkjes uit de keuken onder leiden van chef Floris van Stralen. In de gerechten worden lokale en seizoensgebonden producten gebruikt, waardoor het menu telkens weer varieert.

Mijn favorieten van de lunch? De krokante kippenhuid met saus van Nduja, als weerspiegeling van de Hollandse kust. Maar ook de amuse met zwarte garnaal en het hoofdgerecht met twee bereidingen van hert.

De drankjes: van hetzelfde niveau als het eten

Het eten staat centraal bij VanOost, maar het drinken is van minstens net zo’n hoog niveau. Bij de bartender geef je door wat je lekker vind en welke drankjes je vaak drinkt, waarna hij een gepersonaliseerde cocktail voor je maakt. De gin fizz met een touch van kers die hij voor mij maakte was een schot in de roos.

Daarnaast zorgt de sommelier van VanOost dat er bij iedere gang een bijpassend glas wijn voor je staat. Dat maakt het feestje wel compleet.

NSMBL Rates…

Benieuwd hoe onze ervaring bij VanOost was? Wij hebben het met alle liefde voor je vastgelegd.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.