Tessa Ham
Tessa Ham Money 7 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Gold digger? Zo rijk is Kanye Wests nieuwe liefde Julia Fox zelf

Je kunt niet meer om Kanye West en Julia Fox heen sinds ze op New Year’s Eve met elkaar daten. Hun nieuwe liefde zorgt voor een hoop media-aandacht voor Fox, die niet altijd positief is. Volgens haters is ze een ‘gold digger’ en alleen bij Kanye West om de aandacht en het geld. Daar is niets van waar, zegt ze zelf.

In haar podcast Forbidden Fruits vorige maand reageert ze ontkennend op deze geruchten.

Net worth van Julia Fox

“Het is grappig dat ik nu al deze aandacht krijg”, zegt ze in de podcast. “Maar ik geef er echt niets om. Mensen zeggen dat ik alleen maar voor de roem, de invloed of het geld bij Kanye ben. Maar schat, ik date mijn hele leven al met miljardairs. Let’s keep it real.

Hoewel ze bij lange na geen miljardair zoals Kanye West is (volgens Forbes heeft hij een vermogen van 1.8 miljard euro), hoeft Julia Fox zelf ook niet te klagen als het om geld gaat. De actrice is voornamelijk bekend door haar rol in Uncut Gems, waar ze in speelde met Adam Sandler.

Haar carrière

Ze was verder te zien in een handjevol films, maar verdiende daarnaast ook geld op andere manieren. Zo werkte ze als model samen met merken als Tiffany & Co en Lanvin, en richtte ze samen met haar beste vriendin het inmiddels stopgezette modemerk Franziska Fox op.

Kanye’s nieuwe liefde is ook een kunstenares. Ze zette de tentoonstelling ‘R.I.P. Julia Fox’ op, waar ze doeken had beschilderd met haar eigen bloed. In eigen beheer gaf ze ook twee boeken uit: ‘Symptomatic of a Relationshop Gone Sour: Heartburn/Nausea‘ in 2015 en ‘PTSD‘ in 2016.

Al deze werkzaamheden leverden haar inmiddels een vermogen van 30 miljoen dollar (ruim 26 miljoen euro) op. De miljonair is dan ook niet bij Kanye voor het geld, aldus haarzelf. Ze geeft meer om het creëren van kunst en ‘dingen in de wereld brengen’.

“Kijk mijn films, lees mijn boek”, zegt Julia Fox in de podcast. “Dat is veel leuker voor mij dan dat nu alle ogen gericht zijn op mij. Dat boeit me echt niets.”

Britney Spears heeft eindelijk controle over haar eigen geld en dit is haar vermogen

DistractifyElle

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.