Jana Witteman
Jana Witteman Money 6 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is het extreem grote vermogen van Taylor Swift

Taylor Swift: als eerste artiest ooit stond ze met tien nummers in de top-10 van de Billboard Hot 100. Daarnaast kon tijdens de American Music Awards dit jaar met grote moeite al haar prijzen tegelijk vasthouden. Haar concerttournee leidde tot complete chaos op de site van Ticketmaster en daar stopt het niet: vanwege de hectiek spannen de Swifties een rechtszaak  aan. De zangeres heeft een imperium opgebouwd. En bij dat imperium, hoort een bi-zar vermogen.

De 32-jarige Amerikaanse zangeres is al een generatie lang niet weg te denken uit de spotlights. In 2006 maakte ze haar debuut in de muziekwereld met haar album – je gelooft het niet – ‘Taylor Swift’. Sindsdien heeft ze elf Grammy Awards buit gemaakt en veertig American Music Awards in de wacht gesleept. Daarnaast is ze óók de eerste artiest ooit die in 2010 op 20-jarige leeftijd de Grammy Album of the Year binnensleepte.

Een gouden carrière

Naast alle awards waar Taylor Swift inmiddels een extra kamer voor heeft kunnen inrichten, heeft de zangeres wereldwijd ruim 200 miljoen albums verkocht. Daarnaast kan Swift niet alleen zingen, maar componeert ze ook haar eigen muziek én heeft een aardige lijst acteerklussen achter haar naam staan. Zo speelde ze ooit in Crime Scene Investigation, is ze bij veel mensen ook wel bekend als Hannah Montana, maakte ze haar filmdebuut in Valetine’s Day én was ze stemactrice voor The Lorax. En dan te bedenken dat acteren slechts haar side-business is.

Het mag duidelijk zijn dat Taylor Swift dankzij haar glansrijke carrière niet op een houtje hoeft te bijten. Naast haar muziek- en acteerkunsten heeft ze ook nog een aardig bedrag binnengehaald met commerciële klussen, bijvoorbeeld voor Apple. Wat ook gezegd mag worden: Taylor Swift is niet te beroerd om haar verdiensten te delen. In 2016 doneerde ze één miljoen dollar aan de slachtoffers van overstromingen in Louisiana, vertelt de website van de Grammy Awards.

Het complete vermogen

De grote vraag blijft natuurlijk: wat heeft het grote succes Taylor Swift opgeleverd? (In de vorm van haar vermogen, bedoelen we dan). Hou je goed vast, want haar vermogen wordt geschat op een totale waarde van zo’n 450 miljoen dollar. Niet misselijk, toch?

Meer weten over het vermogen van Taylor Swift? Dit was haar vermogen een aantal jaar geleden.

Dit is waarom Selena Gomez vindt dat Taylor Swift haar enige ‘beroemde’ vriendin is

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.