Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 18 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Ineens last van puistjes? Dit kan de oorzaak zijn en zó voorkom je het

Je zorgt goed voor je huid, verwijdert je make-up netjes én je probeert allerlei nieuwe producten uit in de hoop om van je puistjes af te komen. En toch blijven die puistjes maar terugkomen. Er spelen heel veel factoren waarom je ineens een break out krijgt. Wij delen 5 verrassende redenen waarom je ineens last hebt van puistjes.

Niets is vervelender dan plotseling puistjes op je gezicht. Sommige oorzaken liggen minder voor de hand.

De reden van je puistjes

Als je last hebt van onverwachtse puistjes, kunnen er veel factoren spelen. Het kan hormonaal zijn of bijvoorbeeld aan je voeding liggen. Maar er zijn ook andere verrassende redenen. Wij vertellen je wat de oorzaak kan zijn.

1. Gooi je skincare-routine om

Iedereen heeft een andere skincare-routine. Misschien gebruik je alleen make-upreinigingsdoekjes of was je je gezicht drie keer op een dag. Puistjes kunnen het gevolg zijn van te veel of te weinig je gezicht reinigen. Was je gezicht in de ochtend en avond met een milde reinigingsgel, zo simpel is het.

2. Je haarproducten

Shampoos, conditioners en stylingsproducten kunnen je haar een boost geven, maar de ingrediënten kunnen ook de poriën van je huid verstoppen. Dit kan een probleem zijn als je te zware producten gebruikt, bijvoorbeeld om je haar te beschermen of te stijlen. Probeer de producten niet te dicht op je haarlijn aan te brengen, zo voorkom je dat de ingrediënten op je gezicht terechtkomen.

3. Je gebruikt geen dagcrème

Een onzuivere huid heeft meer behoefte aan de hydratie van een goede dagcrème. Als je je gezicht niet hydrateert, krijgt je huid sneller de kans om uit te drogen en dat wil je niet. Kies voor producten dat hydraterende hyaluronzuur en zachte exfoliërende zuren bevatten. Op die manier poets je de dode huidcellen en vuil weg van je gezicht en voorkom je dat je poriën verstopt raken.

4. Je smeert te veel producten op je gezicht

Scrubs, peelings, tabletten, gezichtsbehandelingen, klinkt dit bekend voor je? Te veel producten doen meer kwaad dan goed voor je gezicht. Je huid wordt er onrustig van en kan de puistjes zelfs erger maken. Laat de onnodige producten weg en kies voor producten met een milde werking. Je zult merken dat dit wonderen zal doen voor je huid.

5. Je drinkt te veel smoothies

Een smoothie lijkt heel gezond, maar het drankje bevat te veel suiker. Zelfs als het natuurlijke suikers zijn, kan dit al te veel zijn voor je lichaam. Als je de smoothie niet wilt laten staan, kies dan voor recepten waar grotendeels groente in zit en geen fruit. Als je zin hebt in een appel kun je beter een appel eten, in plaats van het in je smoothie te stoppen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.