Karlijn: ‘Deze vier nieuwe restaurants maken de Amsterdamse winter een stuk gezelliger’
Als NSMBL’s Karlijn één hobby heeft, dan is het wel eten in goed gezelschap. Als het even meezit, zit ze het liefst in een sfeervol restaurant. Om de haverklap openen nieuwe concepten in Amsterdam. Dit zijn de restaurants die onlangs hun deuren openden en de winter in Amsterdam een stuk fijner maken.
Eerder uitte ik al mijn enthousiasme over Salut á Amsterdam en The Marlin Bar, maar er is meer.
Nieuwe restaurants in Amsterdam waar je wil reserveren
Nu avonden terrassen plaats maken voor dinner parties en restaurantreserveringen, is het hoog tijd om het aanbod in onze hoofdstad eens onder de loep te nemen. Er zijn namelijk weer een aantal horecaparels geopend de afgelopen maanden.
Wonton Club
Als we aan één ding behoefte hebben, dan is het wel een betaalbare dinner spot. Maak kennis met de Wonton Club op de Jan Evertsenstraat. Ik ging hier afgelopen vrijdag eten en ik wist meten dat dit niet de enige keer zou zijn. Je bestelt er lekkere dumplings, een shrimp toast waar ik nog over droom en noodles die goed vullen. Liefhebbers van dimsum halen hier hun hart op. En met z’n tweeën waren wij 90 euro kwijt, inclusief fooi. Dat is ook weleens leuk.
Jinja
Uit dezelfde koker als La Parole, Pepito en Getrude is nu ook Jinja geopend aan de De Clerqstraat. Deze ‘Asian Kitchen & Bar’ heeft (net als Wonton Club) ook de geliefde shrimp toast op de kaart staan (waar NSMBL’s Roos helemaal hyped over was), maar ook ramen, duplings en een black cod met miso-hollandaise. Jup, Nobu eat your heart out.
The Siren
Oké, dit is geen nieuw restaurant, maar wel een vernieuwd restaurant. Onlangs heb ik het nieuwe menu van The Siren mogen ervaren en als je een avondje wil uitpakken (en van de Japanse keuken houdt) is dít het adres. Mediterrane klassiekers worden subtiel versterkt met Japanse invloeden: denk aan vissoorten, heerlijke schelpdieren en verfijnde sauzen met dashi of miso-tonen. Ik ben fan.
Char.D
Er is op de Utrechtsestraat een zaak geopend waar de vleesliefhebbende boyfriends maar al te graag mee naartoe gaan. De keuken van char.d is uitgerust met hypermoderne apparatuur, zoals de veelzijdige metalen BBQ Grill Oven van Kopa. Daarmee worden technieken toegepast zoals roken en low and slow cooking, waarbij vlees – bijvoorbeeld een taai stuk brisket of short ribs – langdurig op lage temperatuur wordt gegaard voor een ultiem mals en smaakvol resultaat. Dikke tip!
Meer horecatips in Amsterdam:
- Terrassen met NSMBL: we testen de Martini Bianco Spritz bij Ferilli’s
- Karlijn: ‘Als groot visliefhebber is dit mijn nieuwe favoriete restaurant in Amsterdam’
- Monica Geuze viert 30ste verjaardag bij Ken Sushi – dit betaal je voor een diner daar
- Fine dining zonder verplichtingen: bij VanOost bepaal jij het menu
- Liefhebbers van de Japanse keuken opgelet: deze brunch wil je op de radar hebben
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F08%2FScreenshot-33.png)