Gina Koninkx
Gina Koninkx Fashion 20 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

7 finds die je bij elke vintage kledingwinkel zou moeten kunnen doen

Hoewel het er vaak nogal muffig ruikt, is het absoluut de moeite waard een vintage winkel in te stappen. Je shopt hier namelijk de beste must haves voor je kledingkast bij elkaar. Wie goed zoekt, zal altijd vinden. Maar dan is het wel belangrijk om van tevoren te weten naar welke vintage kleding je moet zoeken. Wij hebben een mooie lijst voor je gemaakt. Let the treasure hunting begin.

Plan in een dag in met je vriendinnen en struin in een grote stad alle vintage winkels af op zoek naar de beste finds.

7 finds die je bij elke vintage winkel kan doen

Hou je ogen open voor de volgende vintage kleding en merken.

1. Een oversized blazer

In elke vintage winkel vindt je een rek met oversized blazers. Absoluut de moeite waard om ze stuk voor stuk te passen, de gouden match voor jou zit er echt wel tussen. Van een subtiel krijtstreepje tot een prachtig pied de poule design. Wie goed zoekt scoort ook nog eens een jasje van een designmerk voor een prikkie.

2. Levi’s jeans (en shorts)

Heb jij nog niet de perfecte spijkerbroek in je kast hangen? Tijd om te vintage shoppen, in alle zaken vind je namelijk ontelbaar veel jeans van Levi’s in alle soorten en maten. Pas ze absoluut ook even in de winkel want de fits lopen enorm uiteen. Als je eenmaal het perfecte paar hebt gevonden, draag je nooit meer een andere broek.

3. All Stars

Afgeragd of niet, All Stars kunnen altijd. Converse schoenen vind je dan ook op iedere straathoek. In een vintage winkel betaal je er amper een paar tientjes voor én vind je ook nog een unieke kleuren en patronen.

4. Een trenchcoat

Liefst van Burberry, maar tegenwoordig weten ze overal wel wat zo’n jas waard is. Gelukkig verkopen ze in de meeste vintage winkels ook wat goedkopere modellen.

5. Sportief truitje

Nike, Adidas, Champion.. alle bekende sportmerken hangen in de plaatselijke vintage winkel. Onmisbaar in je kast is een sportieve sweater, liefst met het logo in gigantisch formaat op de voorkant van de trui.

6. Een mooie leren handtas

Tassen gaan gerust enkele levens mee. In vintage winkels vind je dan ook allerlei mooie handtassen die op zoek zijn naar een tweede, derde of vierde leven. Welke gaat mee met jou?

7. Overhemd van Ralph Lauren

Blijkbaar zijn er miljoenen overhemden van Ralph Lauren geproduceerd want ze zijn niet aan te slepen. In vintage winkels vind je over het algemeen de beste modellen, een tikkeltje oversized en in de mooiste kleuren. Hebben!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.