Tessa Ham
Tessa Ham Money 19 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit heeft J.Lo op de bank staan (en haar advies om hetzelfde te bereiken)

De 52-jarige Jennifer Lopez heeft een loopbaan waar je u tegen zegt. Ze heeft namelijk niet alleen een succesvolle carrière als zangeres, maar ook als actrice en zakenvrouw. Daar hoort een net zo indrukwekkend vermogen bij. Hoeveel vermogen heeft J.Lo precies en hoe is zij één van de rijkste self-made vrouwen ter wereld geworden?

We delen niet alleen haar vermogen, maar ook drie carrière-adviezen van niemand minder dan Jennifer Lopez herself.

Het vermogen van Jennifer Lopez

Laten we er niet langer omheen draaien: wat is het vermogen van Jennifer Lopez eigenlijk? Volgens Celebrity Net Worth is dat maar liefst 400 miljoen dollar (ruim 370 miljoen euro). Ter vergelijking: haar succesvolle verloofde Ben Afleck – die onder andere Batman speelde, maar ook veel regisseerde – heeft 150 miljoen dollar (139 miljoen euro) op zijn naam staan.

Dat J.Lo zoveel meer waard is, komt omdat ze geld verdient met verschillende inkomstenstromen. Wealthy Genius schat dat ze alleen al 95 miljoen dollar heeft verdiend aan haar muziekcarrière, sinds ze daarmee doorbrak in de jaren 90. Maar ook met haar rollen op het grote doek sleept ze aardig wat geld binnen: voor Hustlers, The Wedding Planner en Maid in Manhatten kreeg ze bijvoorbeeld meer dan 9 miljoen. Niet samen, maar per film! Volgens Forbes verdiende ze door te jureren in American Idol, ook nog eens 12 tot 20 miljoen per seizoen.

En zoals we eerder al verklapten is J.Lo een slimme zakenvrouw. Gedurende haar carrière startte ze meerdere beauty- en modebedrijven. Sinds de lancering van haar eigen geurlijn verkocht Jennifer Lopez al meer dan 2 miljard dollar aan geurtjes. Natuurlijk mag ze dit niet allemaal zelf houden, maar we beginnen steeds beter te snappen hoe ze één van de rijkste vrouwen ter wereld is geworden.

Carrière-advies van J.Lo

Gelukkig voor ons heeft de zakenvrouw in interviews gedeeld hoe ze zoveel succes heeft bereikt. “Mijn filosofie is dat je harder moet werken dan alle anderen”, zegt ze. “Ik vertel het altijd aan mijn kinderen en dan zeggen ze: ‘Ja, we weten dat je hard werkt’. Dan zeg ik: ‘Het gaat er niet alleen om dat ik hard werk. Ik heb harder gewerkt dan alle anderen. Ik werk harder, harder en harder. Als iedereen slaapt, werk ik door’.”

In een interview met Adweek deelt Jennifer Lopez een andere sleutel tot succes: nadruk leggen op je unieke kwaliteiten. Door haar individuele talenten en roots als een Puerto Ricaanse vrouw uit de Bronz te benutten, heeft ze een imperium opgebouwd. Het lijkt misschien simpel om je te concentreren op wat je onderscheidt, maar toch proberen we nog te vaak naar andermans succes te kijken en dit te kopiëren.

Volgens J.Lo heeft iedereen iets unieks dat niemand anders heeft en heeft zij geleerd om die vaardigheden te benutten: “Het gaat erom dat je een schaarse aanwinst bent. Ik weet dat ik een creator, artiest en onderneemster ben die het vermogen heeft om echt contact met mensen te maken. Ik koester het en probeer het zo goed mogelijk te gebruiken.”

Zoals we net al zeiden, beperkt Jennifer Lopez zich niet tot ‘slechts één ding’. Dat is niet toevallig. Ze moedigt zichzelf constant aan om nieuwe industrieën en kansen te verkennen. Zo zet ze tegenwoordig haar eigen zakelijke stempel op bedrijven die ze bezit of waarin ze investeert, in plaats van alleen de naam en het gezicht van het merk te zijn.

Dit zijn drie waardevolle carrière-adviezen als we naar haar vermogen kijken. Thanks J.Lo!

In beeld: de gouden jaren van Jennifer Lopez en Ben Affleck

StyleCaster

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.