Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 20 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Deze virale TikTok-video claimt dat je puistjes en littekens verdwijnen door bietensap

Puistjes: je hebt er helaas vast wel eens last van (gehad). Of ze nou op je gezicht of rug voorkomen, ze zijn vooral heel erg irritant. Er zijn veel middelen die er van buitenaf voor moeten zorgen dat deze puistjes verdwijnen, maar voeding speelt hierin ook een grote rol. Nu weten we dat niemand een perfect dieet heeft, maar wij hebben een nieuwe tip voor je en het heeft alles te maken met bietensap.

Shots, shots, shots!

Puistjes

Puistjes kunnen op veel verschillende plekken op je lichaam verschijnen. Zo komen ze vaak voor op je rug – ook wel bacne genoemd – en is vooral het gezicht een veelvoorkomende plek. Er zijn ook verschillende redenen waarom je last van puistjes kunt hebben. Zo hebben hormonen veel effect op de kwaliteit van je huid, maar kan voedsel ook een hele grote rol spelen.

Toch heeft de ene persoon meer last van puistjes en acne dan de andere persoon. Dit voelt wel eens oneerlijk, maar zo is het helaas toch. Wel is het fijn om te zien dat ook celebrities als Kendall Jenner en Hailey Bieber wel eens last hebben van een onzuivere huid. Helaas hebben wij niet dezelfde middelen als Hailey en Kendall om van onze acne en puistjes af te komen, maar op TikTok gaat er een nieuwe gouden tip viraal.

Door deze 15 fouten in je routine krijg je last van acne

TikTok-video

Misschien heb je het al voorbij zien komen op TikTok, maar bietensap is het nieuwste wondermiddel om je puistjes mee te bestrijden. Niemand minder dan Serena Verbon – @serenaverbon – geeft op TikTok dé tip om bietensap te drinken en zij legt precies uit waarom. Zo vertelt ze in de video: “Oke, iedereen die last heeft van acne en vooral ook littekens ten gevolge van acne, even opletten want deze video is voor jou.”

Vervolgens vertelt Serena dat ze drie maanden lang elke ochtend een shotglaasje rode bietensap – van Zonnatura – nam op een lege maag. Niet veel later laat ze verschillende before en after foto’s zien van haar rug en het resultaat is echt shockerend. Haar acne en littekens zijn door het drinken van bietensap namelijk compleet verdwenen.

@serenaverbon

1 klein shotglaasje op een lege maag, elke dag, 3 maanden lang, en toen waren m’n oude acne littekens verdwenen als sneeuw voor de zon. #nederlands #nederland #nederlands #nltiktok #tiktoknl #beetrootjuice #bietensap

♬ original sound – Serena Verbon

Bietensap

Nu vraag je je vast af hoe dit kan, maar bieten blijken een echt wondermiddel te zijn. Ze bevatten namelijk een hoge concentratie aan het anti-oxidant betalaine en hebben een sterk ontgiftende eigenschap, wat ervoor zorgt dat sommige schadelijke stoffen naar de darmen worden vervoerd. Rode bieten zijn dus het ultieme detox-food en daar is TikTok ook achter gekomen.

Rode bieten zitten daarnaast vol met een heleboel vitaminen en mineralen, waaronder vitamine A, B1, B2, B6 en C, magnesium, fosfor, calcium en natrium. Naast dat bieten dus heel goed zijn voor de binnenkant van je lichaam hebben ze ook een goede werking op je huid. Een goede verzorging voor de binnenkant van je lichaam zet zich namelijk door aan de buitenkant en dat is met het gebruik van bietensap goed te zien. Zeker het proberen waard dus als je het aan ons vraagt.

bietensap acne
Brianna Soukup/Portland Portland Press Herald via Getty Images

Helaas geldt bij deze detox net als bij anderen ook dat het eerst erger wordt, voordat je resultaten ziet. Schrik dus niet als je huid in eerste instantie wat onrustig wordt, want dat is normaal. Cheers!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.