Britta van Aggele
Britta van Aggele Lifestyle 11 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom visualisatie ervoor gaat zorgen dat al je dromen uitkomen

Werkelijk iedereen op social media heeft het over manifesteren. Maar manifesteren moet momenteel plaatsmaken voor visualisatie, want volgens het internet gaat die tool er écht voor zorgen dat al je dromen uitkomen.

Wij vertellen je precies wat het inhoudt.

Wat is visualisatie?

Misschien heb je wel eens van visualisatie gehoord. Het klinkt in eerste instantie misschien een beetje ingewikkeld, maar dat is het niet. Visualisatie is het visualiseren van iets wat je wilt bereiken in je gedachten. Het is dus een hele krachtige tool die ervoor kan zorgen dat jij goed voorbereid bent voor bepaalde situaties of gebeurtenissen in je leven.

Door middel van visualisatie bereid jij namelijk je hersenen al voor op deze situaties. Dat werkt als volgt! Uit MRI-onderzoeken is namelijk gebleken dat het deel van je hersenen dat visuele informatie verwerkt niet alleen actief is wanneer je echt iets ziet. Dit deel wordt ook gestimuleerd als je je iets inbeeldt. Door bewust iets te visualiseren, verwerkt je brein de informatie die je ingebeeld hebt dus alsof het zich daadwerkelijk heeft afgespeeld.

Is visualiseren alleen maar positief?

Je kan je dus voorstellen dat visualiseren veel voor je kan betekenen, maar het heeft ook een keerzijde. Hoewel je over positieve dingen kunt visualiseren kan je namelijk ook over negatieve dingen visualiseren. Als je bijvoorbeeld veel piekert over wat er mis kan gaan in je leven, verwerkt je brein deze signalen ook, waardoor je lichaam in de stressstand gaat staan omdat het denkt dat er gevaar dreigt.

En dit betekent natuurlijk niet dat je vanaf nu een volledig stressvrij leven moet leiden. Soms heb je nou eenmaal stress en dat is niet erg. Maar het is wel goed om je bewust te zijn van de gevolgen van je gedachten, zodat je kan leren ze bewust te sturen.

Uit je comfortzone gaan: is dat echt zo goed voor je?

Oefening baart kunst

Oefening baart kunst. Ook bij visualiseren zal je eerst een hoop moeten oefenen voordat het daadwerkelijk wat voor je zal gaan doen. Werkt het na één keer oefenen nog niet? Gooi dan niet de handdoek in de ring. Als je pas net met visualiseren begint zal het namelijk nog wat onwennig voelen.

Maar door te blijven oefenen, maak je het steeds makkelijker voor je geest om dit te doen. En je kan je ook op verschillende dingen focussen. Is er iets wat jij nog echt wilt bereiken in je leven? Of wil je bijvoorbeeld meer ontspannen door het leven gaan? The sky is the limit!

Social media helpt je op weg

Vind je het nou moeilijk om te beginnen met visualiseren? Dan kan social media je zeker een eindje op weg helpen. Op apps zoals Instagram en TikTok kan je oneindig veel tips vinden die visualiseren makkelijker voor je zouden moeten maken. Maar op YouTube zijn er ook veel video’s te vinden waarin je een geleide visualisatiemeditatie krijgt. Kan ook super fijn zijn! Probeer vooral te ontdekken wat voor jou goed werkt.

Hypnotherapie blijkt de sleutel tot het verminderen van jouw vage klachten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.