Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Vriendschap 19 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

Hoeveel mag een vrijgezellenfeest kosten? Onderzoek wijst het maximale budget uit

Menig dertiger zal het bekend voorkomen: je zit al weken in een geheime WhatsApp-groep over het vrijgezellenfeest van een van je vrienden. Er worden talloze activiteiten geopperd en zodra iedereen het met elkaar eens is, rekent de organisatie even uit wat het feestje per persoon gaat kosten. Au: dat is even slikken.

Voor een krappe meerderheid (50,6%) is een te hoog prijskaartje zelfs reden om niet mee te doen aan het vrijgezellenfeest. Dat blijkt uit onderzoek van webshop Made for Moments. Omdat er aan een bruiloft al verschillende kosten zitten (denk aan het cadeau, een mooie jurk en noem maar op), stellen veel de grens bij het vrijgezellenfeest.

Vrijgezellenfeest mag €100 kosten

Toch is een hoog prijskaartje niet in alle gevallen reden om af te zien van deelname aan het vrijgezellenfeest. Bijna de helft (49,4%) neemt desondanks deel, wat zij er ook aan kwijt zijn. En van degenen die aangaven af te zien van deelname bij een te hoog prijskaartje, haakt 28,8% desondanks pas af zodra de kosten de €250 overstijgen.

67,1% meldt zich af bij een prijskaartje tussen de €100 en €250. Maar blijven de kosten onder de €100? Dan is vrijwel iedereen erbij; van degenen voor wie de rekening van doorslaggevend belang is, valt slechts 4,1% dan al af.

Compenseren met het huwelijkscadeau

Alle gezeur rond geldzaken ten spijt, heeft het prijskaartje van het vrijgezellenfeest voor het overgrote merendeel (63,8%) geen invloed op het bedrag dat zij uitgeven aan het huwelijkscadeau – dat vaak ook al best wat geld kost. Slechts 15,2% geeft wel een goedkoper cadeau aan het bruidspaar als het vrijgezellenfeest ‘te duur’ was.

In de schulden door bruiloft van beste vriendin: zoveel kost het gemiddeld om bruidsmeisje te zijn

*Aan dit onderzoek van Made for Moments deden 1604 respondenten mee uit Nederland en België. In totaal namen 1793 vrouwen en 131 mannen deel aan het onderzoek. 4 personen gaven geen geslacht op.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.