Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 14 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Bruiloft op de planning? Deze 6 dingen trek je volgende de ongeschreven regels niet aan

Bruiloften zijn belangrijke momenten. Of het nu die van jezelf is of van een geliefde om je heen: zo’n dag is groot feest. En bij groot feest hoort een mooie outfit. Ons advies: leef je vooral uit, maar houd wel rekening met deze ongeschreven regels.

Als je in de twintig bent kom je langzaam maar zeker op het punt dat mensen om je heen gaan trouwen. Heb jij een van je eerste bruiloften deze zomer? Dan wil je geen beginnersfout maken door de dresscode schenden.

Wij helpen je op weg. Er zijn namelijk een paar dingen not done – voor de rest is het vooral aan jou de taak een outfit uit te zoeken waar jij je fijn in voelt.

Deze 6 dingen trek je volgende de ongeschreven regels niet aan naar een bruiloft

Deze regels gelden over het algemeen. Maar er zijn natuurlijk altijd bruidsparen die een eigen dresscode hebben en zich niet voegen bij deze ongeschreven regels. De dresscode die het bruidspaar opgeeft is altijd het belangrijkst.

1. Wit (of een kleur die daarop lijkt)

We weten allemaal dat de witte jurk alleen voor de bruid is. Naar een bruiloft trek je daarom niets wits aan, maar ook geen andere kleur die lijkt op wit. Champagne, gebroken wit, een hele lichte pastelkleur of beige: je kan deze kleuren beter skippen voor de trouwdag.

2. De themakleuren van de bruiloft

Wij raden je aan weg te blijven van kleuren die in het bruiloft-thema passen (tenzij anders vermeld) zodat het niet lijkt alsof je deel uitmaakt van het bruidsgezelschap.

Hoe kom je erachter welke kleuren dit zijn? Het kleurenschema is meestal doorgevoerd in de uitnodiging of de save-the-date. Natuurlijk kan je ook aan het bruidspaar of een nauw betrokkene vragen wat de kleuren zijn.

3. Iets te casuals

Je wil de bruid natuurlijk niet outshinen, maar het wordt altijd gewaardeerd als je een beetje uitpakt. Dit is een belangrijke dag voor het bruidspaar en het zal ze goed doen om te zien dat jij moeite in je look hebt gestoken. Waak er daarom voor dat je niet te casual op het grote feest verschijnt.

4. Bedek je schouders als de locatie erom vraagt

Wordt er getrouwd in een kerk of op een andere plek die om een meer bescheiden outfit vraagt? Kies dan voor een look met bedekte schouders of neem een jasje mee, zodat je op het moment nog kan kiezen.

5. Kies voor een bescheiden decolleté

Wij zijn altijd in voor een goede V-hals. Toch is de belangrijkste vraag: how low can you go? Je bent meestal niet alleen met vrienden, maar ook met familie (lees: opa’s en oma’s) op het bruidsfeest. Het laatste wat je wil is je opgelaten voelen door je outfitkeuze.

6. Denk twee keer na over de glitters

Over de bruid outshinen gesproken. Als jij iets aanhebt dat altijd schittert, zal dit veel ogen vangen. En zal je ook op foto’s aanwezig zijn met je glinsterende look. Denk daarom twee keer na of jij je hier prettig bij voelt – én of de bruid zich hier prettig bij voelt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.