Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Love & Life 29 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen omdat hun brein harder werkt

Jawel dames, er is nu eindelijk een onderzoek dat aantoont wat wij alláng dachten: vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen omdat hun brein het een stuk drukker heeft.

Wat het onderzoek* van de Britse Loughborough University namelijk precies heeft ontdekt is dat – omdat wij vrouwen de beste multitaskers ter wereld zijn – we veel meer hersenactiviteit hebben en meer delen van onze hersenen gebruiken dan mannen. En omdat ons overwerkte brein hierdoor langer de tijd nodig heeft om uit te rusten en goed te herstellen dan die van de man, hebben wij vrouwen meer slaap nodig.

Dankzij deze techniek val je binnen één minuut in slaap

Klinkt logisch, toch? In de praktijk betekent dit volgens het onderzoek in ieder geval dat vrouwen gemiddeld 20 minuten meer slaap nodig hebben per nacht dan mannen. Wat ook nog leuk is om te weten is dat zélfs als een man een baan heeft waarbij hij veel moet nadenken en moeilijke beslissingen moet nemen, hij meer slaap nodig heeft dan de gemiddelde man, maar nog steeds niet zoveel als de gemiddelde vrouw.

Het vrouwenbrein blijft een mysterieus ding. Maar ach, ons hoor je niet klagen. Wij vinden dat dit onderzoek ons een goed excuus geeft om ons nog eens om te draaien in bed en die 20 minuutjes extra slaap te pakken. We hebben ze immers nodig.

* Update:
Dit artikel verscheen als eerste in 2016. Inmiddels is gebleken dat de uitspraken in het artikel zijn gedaan door een slaapexpert in 2010 aan de Daily Mail. Het is niet bewezen dat vrouwen inderdaad meer slaap nodig hebben.

Lifehack

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.