Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Events 30 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

De grootste drone- en vuurwerkshow van Amsterdam zien tijdens NYE? Dat doe je op deze magische plek

Het is bijna Oud & Nieuw en dat betekent dat we zin hebben om te kijken naar spectaculair vuurwerk. In tegenstelling tot vroeger, mag je dat nu niet zomaar afsteken voor je eigen deur. Betekent dit dat we zonder vuurwerk het nieuwe jaar inluiden? Nee, want op deze magische plek in Amsterdam wordt een immense vuurwerkshow gegeven.

Start 2023 with a bang. 

De grootste drone- en vuurwerkshow van Amsterdam tijdens Oud & Nieuw

Een aantal toffe organisaties slaan de handen ineen om op oudejaarsavond toch met de hele stad te kunnen genieten van vuurwerk. De show zal plaatsvinden vanaf de A’DAM Toren. Dit spektakel is een gezamenlijk initiatief van A’DAM Toren, Pyrofoor de Amsterdam, Drone Stories, 250K, Better Together Agency, The-X, WINK en Gemeente Amsterdam. Een nieuw creatief collectief verbonden door Feelgood Vuurwerk; een stichting die zich inzet voor de daklozen problematiek door middel van het verkopen van virtuele vuurwerkpakketten.

Door het creëren van één gecentraliseerd en gecoördineerd nieuwjaarsspektakel voor alle Amsterdammers, ambieert Feelgood Vuurwerk hét positieve alternatief te zijn voor het afsteekverbod van traditioneel consumentenvuurwerk. Een nieuwe traditie waarbij een deel van de 80 miljoen die jaarlijks wordt uitgegeven aan traditioneel consumentenvuurwerk, nu eens besteed kan worden aan een goed doel! Zo is er voor het publiek veel te genieten én is het veel minder schadelijk voor mens, dier en natuur.

En het is niet zomaar een show, maar er wordt daadwerkelijk een verhaal vertelt. Een hoopvol ‘feelgood’ verhaal van liefde, verbinding, van het leven vieren en inclusiviteit, een warme positieve boodschap voor en van iedereen – dat is precies wat we kunnen gebruiken.

Waar en wanneer?

Genieten van dit spectakel? Zorg dan dat je om stipt 00:00 in de buurt van het Centraal Station bent. De show start om middernacht en is het beste te bekijken vanaf de gehele IJ-oever aan de stationszijde, vanuit NDSM en het KNSM-eiland.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.