Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Love & Life 11 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Waarom sturen mannen in hemelsnaam dickpics? Wij vroegen ‘t aan ze

Er is een gekke trend aan de hand op het internet: de zoekterm ‘dickpic’ wordt meer dan ooit online opgezocht. Nu zou dit kunnen liggen aan het zonnige strandweer, waardoor de meeste mensen toch wel iets naakter door het leven gaan dan in de winter (helemaal nu de naked dress helemaal hot is). Toch blijft het ons verbazen. Waarom sturen mannen eigenlijk dickpics? Wat willen ze ermee bereiken en wat moeten degenen die het ontvangen er nou eigenlijk mee?

Aangezien wij er – als vrouwenredactie – niet zelf uit kwamen hebben we de hulp ingeschakeld van de mannen om ons heen. Wij presenteren u: de drie meest voorkomende redenen dat sommige mannen – al dan niet ongevraagd – dickpics versturen. Kleine disclaimer: de mannen om ons heen snappen het ook niet, maar ze kunnen wél een aantal redenen bedenken vanuit het mannenbrein.

Antwoord 1: Geen charmes, wel een grote l*l

Volgens de man in kwestie dit dit antwoord gaf gaat het bij dickpics om compensatie. Wanneer een man geen rijk innerlijk of leuke gesprekken te bieden denkt te hebben, maar wel trots is op zijn geslachtsdeel kan het zijn dat diegene daar mee wilt opscheppen. Wat ons betreft zou het voor iemand met deze denkwijze eerder tijd zijn om aan het zelfvertrouwen te werken. Er is zo veel meer te bieden dan een ongevraagde foto met een vreemde artistieke hoek.

Antwoord 2: Ruilmiddel

Volgens een andere ondervraagde man zou de reden nog heel anders kunnen zijn. Zo zouden sommigen denken dat ze door het sturen van een dickpic hier iets voor terug te krijgen. Seksuele aandacht, macht of ook een pikante foto van een geslachtsdeel bijvoorbeeld. Een soort manipulatief ruilmiddel dus. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je dit bij een vaste partner of relatie leuk vindt om uit te wisselen, maar wanneer het ongevraagd verstuurd wordt werkt dit toch anders. Van ruilen komt huilen, in dit geval.

Antwoord 3: Verstandsverbijstering

Gelukkig zijn er ook mannen die het dickpic-fenomeen ook maar een gekke gewaarwording vinden. Wel op verschillende manieren. Zo geeft één van de mannen het altijd te sturen in een vlaag van verstandsverbijstering. Hij heeft dan ook geen antwoord op hoe en waarom. Een paar anderen doen het niet en vinden het niet kunnen. “Het is bijna hetzelfde als een cat call of toeteren vanuit een auto.” Onze laatste ondervraagde geeft aan dat hij liever een leuk hoofd heeft om tegenaan te kijken, dan dat hij iemand moet beoordelen aan de hand van zijn geslachtsdeel. Makes sense, als je het ons vraagt.

Respect, consent en toch een tikje humor

Hoewel we niet kunnen ontkennen dat ongevraagde dickpics een serieus en enorm respectloos probleem zijn, is het ook belangrijk om een komische noot toe te voegen aan de waanzin van dat alles. Laten we humor gebruiken als een krachtig middel om dit gedrag aan te pakken en een cultuur te creëren waarin respect, instemming en digitale etiquette centraal staan. Dus laten we blijven lachen om de absurditeit, en laten we gezamenlijk toewerken naar een wereld waarin de digitale genitaliën-explosie enkel toegestuurd wordt wanneer dit overlegd en gewenst is.

Mocht hier geen enkele aanleiding toe zijn.. doe het vooral niet. Nooit. Vriendelijke groet, alle dames op deze wereld.

De seksuele festisj van vele vrouwen: maak kennis met de ‘Praise Kink’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.