Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Love & Life 5 jul 2020
Leestijd: 5 minuten

Geen f*** te doen? 31 tips tegen dodelijke verveling

Je hebt je Insta feed al 17 keer uitgespeeld, vierkante ogen van alle uren Netflix en hebt de koelkast al zo’n 28 keer gecheckt – in het afgelopen half uur. Het liefst wil je roepen “Mááááámmmm, ik verveel me!”, maar dan realiseer je je dat je al 4 jaar uit huis bent. Maar maak je niet druk, want daar is NSMBL to the rescue. Wat kun je doen als je je verveelt?

Soms heb je van die momenten dat je je stierlijk verveeld en je eigenlijk nergens zin in hebt. Deze 36 tips helpen je om weer wat levensenergie te krijgen.

Wat te doen als je je verveelt

En we beloven dat er geen tip is met ‘ruim je huis op’. We know you don’t feel like it.

1. Embrace it

Oké lame, maar wel pijnlijk waar. Probeer allereerst je verveling te omarmen. Verveling helpt je om productiever te zijn op andere moment, maar het maakt je ook creatiever en helpt je om te gaan met moeilijke emoties.

Ben je vaak druk en verveel je je een keer? Zeg tegen jezelf dat je je er een half uur of uur volledig aan overgeeft. Omarm je verveling en pak dat moment van niks. Dagdroom, zet een muziekje op, pak een kop thee. Ook wel ‘s lekker.

2. Bake it

Duik de keuken in en maak iets waar je blij van wordt. Heb je geen zin in een ongezonde snack? Maak bananenbrood. Ben je alleen thuis? Breng je baksels rond bij vrienden!

3. Ga op zoek naar een ‘treat yourself’-moment

Als je je verveelt heb je meestal zin om jezelf te verwennen. Pak je laptop erbij en ga op zoek naar een datum waarop je jezelf ‘s even lekker kan verwennen. Struin Treatwell af of zoek op Google naar een fijne spa-behandeling, sauna-dag of massage en boek iets om naar uit te kijken.

4. Zoek een hobby

Verveling is het ideale moment om je hobby op te pakken. Maar wat als je geen hobby hebt (of geen zin hebt in je hobby)? Zoek een (nieuwe) hobby!

5. Leer een taal

Ken je DuoLingo? Download de app en leer een taal waar je zin in hebt. Dat is nog ‘s nuttig je tijd besteden

6. Get out

Zit je binnen en weet je echt geen raad met jezelf? Ga wandelen. Heb je geen zin? Doe het toch. Door de buitenlucht en de beweging krijg je weer nieuwe energie en inspiratie. Believe us.

7. Bel je moeder/vriendin/oma/vage kennis/collega

Een zinloos kletsgesprek helpt je als geen ander om even uit je eigen sleur en gedachtes te komen. Bel een random iemand op klets erop los.

8. Volg een gratis cursus

Het internet staat vol met cursussen die je kan volgen. Ga op zoek en volg iets waar je blij van wordt. Tip: doe dat gratis Science of Well Being course van YALE.

9. Kijk een docu

Kom meer te weten over de Black Lives Matter-beweging, laat je inspireren door Michelle Obama of kijk een documentaire over iets anders wat je aanspreekt. Wedden dat je geïnspireerd wordt?

10. Schrijf kaartjes aan mensen die je lief hebt

Wanneer nemen we nu nog de tijd om kaartjes te versturen? Wellicht een keer met Kerst, maar zelfs dan schiet het er vaak bij in. Pak dit moment om iets leuks op te sturen naar de mensen die je lief hebt.

11. Maak een visionboard

Haal al je oude tijdschriften van zolder, pak een groot vel papier en knippen maar. Een visionboard maken is niet alleen leuk, het helpt je ook om helder te krijgen waar je naartoe wilt dit jaar/de komende tijd.

12. Ga pinnen

Heb je Pinterest? Dan weet je ongetwijfeld dat je uuuuuren kan scrollen op het platform zonder dat het saai wordt. Duik in alle fijne inspiratie die het platform rijk is. Heb je geen account? Dan weet je wat je te doen staat.

13. Verzin een challenge voor jezelf en begin meteen

Denk aan een 31 dagen yoga-challenge, de Deepak Chopra meditatie challenge of ga voor de chubby bunny challenge.

14. Maak een smoothie

Helpt altijd.

15. Struin Spotify af

Muziekliefhebber? Struin Spotify af op zoek naar nieuwe muziek en artiesten die je nog niet kende.

16. Plan iets leuks met iemand leuks

Met wie heb je zin om in de toekomst weg te gaan? Plan een tripje en ga op zoek naar dingen om te doen/verblijf/etc.

17. Post op Insta dat je je verveelt

En voeg een reageerfunctie toe waarop mensen dingen aan je kunnen vragen. Ben je zo weer een uurtje verder (en misschien krijg je wel goede tips).

18. Maak je mooi op for no reason

Ga voor de spiegel staan, pak er een make-up tutorial bij en ga lekker kladderen.

19. Maak een cocktail voor jezelf

Instant happiness guaranteed.

20. Zoek al je boeken door en verkoop wat je niet meer wilt hebben

Centjes verdienen en opruimen tegelijkertijd #winning.

21. Ga nieuwe outfits maken

Met de kleding die je nu in je kast hebt liggen, kan je vast en zeker meer dan je nu bedenkt. Duik in je kast en maak nieuwe setjes.

22. Ga naar een bloemenwinkel en maak een boeket

En doe ‘m cadeau aan jezelf.

23. Help iemand

Ken je iemand die wel een helpende hand kan gebruiken (zoals je oma met de boodschappen of je vader met het snoeien van de heg)? Bied jezelf aan!

24. Ga naar de bibliotheek

En struin tussen alle boeken totdat je het perfecte boek hebt gevonden om te lezen.

25. Koop een tijdschrift

En maak een mok warme chocolademelk en ga lekker lezen!

26. Begin met een journal

Koop het mooiste boekje dat je kan vinden en begin met het opschrijven van gedachtes, dingen waar je dankbaar voor bent, beantwoord vragen die je aan jezelf stelt. Schrijf op waar je zin in hebt.

27. Ga naar een toko en koop dingen die je nog nooit hebt gegeten

En probeer het uit.

28. Verdiep je in de Getting Things Done methode

En maak hem je eigen voor een productiever leven.

29. Schrijf een boek

Just do it.

30. Zoek een extreem origineel cadeau uit voor de eerstvolgende die jarig is

Jij blij, zij blij.

31. Koop een puzzelboek

En ga lekker aan de sudoku’s en Zweedse puzzels.

Ook interessant:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.