Emma Vloeimans
Emma Vloeimans Love & Life 29 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Van deze 4 hobby’s word je helemaal zen dus steek die handen maar uit je mouwen

“Zoek eens een hobby” – een zin die je waarschijnlijk al lang niet meer hebt gehoord. Toch zoeken steeds meer mensen van onze leeftijd tegenwoordig een hobby om hun hoofd leeg te maken. Zeg vaarwel tegen de push notificaties, emails en andere afleidingen, want met onderstaande hobby’s maak jij je hoofd even helemaal leeg.

Hobby’s waar je zen van wordt

Pottenbakken is het nieuwe yoga en breien het nieuwe mediteren. Klinkt dat wollig? Welnee, het is hartstikke van deze tijd.

Wat onderstaande hobby’s gemeen hebben? Een aantal dingen. Zo is het in alle gevallen zo dat je lekker met je handen bezig bent en dus geen tijd hebt voor je telefoon of andere afleidingen. Daarnaast ben je volledig geconcentreerd op dat wat je maakt en tot slot moet je leren accepteren dat niet alles in één keer lukt.

1. Breien

Breien klinkt misschien als iets waar je oma haar dagen mee vult, maar dat is verleden tijd. Veel bekende en minder bekende mensen zijn inmiddels aan het breien geslagen. Breien is heel mindful en rustgevend omdat je herhaalde bewegingen maakt en het hierdoor weinig geestelijke inspanning kost. Ben je afgeleid, dan zie je dat wel direct in je breiwerk. Een goede concentratie is een must. Weet je niet waar je moet beginnen? We Are Knitters biedt handige starters pakketten aan van breinaalden, patronen en kwalitatieve wol. Ook voor gevorderden is er volop keuze. Wij weten wat we de komende winter gaan doen.

2. Pottenbakken

Pottenbakken ziet er misschien smooth en gemakkelijk uit, maar niets is minder waar (ik spreek uit ervaring). Terwijl je achter de draaischijf zit, moet je accepteren dat het moeilijk is en dat niet alles in een keer zo wordt als je hoopte. Maar hou vol, want misschien maak jij binnenkort wel bordjes en schaaltjes die Sissy Boy Home-waardig zijn. Gevalletje van oefening baart kunst.

3. Naaien

Ons zusje Bedrock schreef eerder al dat naaien de nieuwe Millenial hobby is. Ook bij naailes ben je met je handen bezig en maak je je hoofd even helemaal leeg. Sinds een paar maanden ga ik iedere week naar De Steek in Amsterdam en ik kan je vertellen dat het twee mindfulle uurtjes zijn.

4. Schilderen

Schilderen is een hobby waarbij ik jeugdherinneringen koester. Toen ik een jaar of vijf was zat ik al op tekenen en schilderen en maakte ik de mooiste creaties (aldus mijn moeder, ik denk hier zelf anders over). Toen bestonden er natuurlijk nog geen iPhones en wisten we überhaupt niet dat push notificaties ooit ons leven zouden beheren, maar toch was het toen al rustgevend. Inmiddels heb ik vriendinnen die in hun vrije tijd schilderen en zichzelf nieuwe technieken aanleren via YouTube. Kwestie van niet afgeleid raken als je de nieuwste NSMBL Girl Talk voorbij ziet komen.

Lees ook: 8x wereldwijde modetentoonstellingen om dit jaar te bezoeken

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.