Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Career 26 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Moet jij gewoon werken tussen Kerst en NYE? Dit zijn 6 tips om ‘Twixmas’ goed door te komen

It’s beginning to look a lot like Twixmas! Mocht je nog niet bekend zijn met de term, met Twixmas worden de dagen tussen kerst en oud en nieuw bedoeld. Meestal een periode van ontspanning, op adem komen en voorbereiden op een nieuw jaar. Maar er zijn ook die-hard die gewoon aan het werk zijn natuurlijk. Ben jij daar één van? Dan hebben we een aantal tips voor je.

Uit een peiling van LinkedIn blijkt dat meer dan een derde (35%) het zelfs fijn vindt om te werken, een kwart werkt alleen als het moet. Ben jij aan het werk tijdens Twixmas? Carrière-expert Laura van Horssen deelt zes manieren om de dagen goed door te komen.

1. Geniet van de voordelen van de rustige periode

Veel mensen zijn vrij tussen kerst en oudjaar. Dat betekent: niet hoeven staan in overvolle treinen, meer ruimte op de anders zo hectische fietspaden en geen eindeloos lijkende files.

2. Stel een realistische to-do-lijst op

De kans is groot dat veel van je collega’s vrij zijn. Identificeer daarom vooraf taken die afhankelijk zijn van collega’s die momenteel niet beschikbaar zijn en plan deze voor het nieuwe jaar. Hierdoor creëer je een overzichtelijk en georganiseerd begin van het jaar zonder overweldigd te raken.

3. Verzeker jezelf van een takenlijst die sowieso uitvoerbaar is

Maak dus ook juist gebruik van de tijd die je niet kwijt bent aan meetings, afspraken en belletjes met collega’s of klanten. Profiteer van deze tijd en ruim bijvoorbeeld je computer op. Ga door oude bestanden en verwijder dingen die je niet meer nodig hebt.

4. Maak het gezellig op kantoor met de collega’s die ook aan het werk zijn

Geniet samen van een uitgebreide lunch, zet een lekker muziekje op en creëer een gezellige sfeer. Hierdoor wordt de overgang van de feestdagen naar kantoorwerk minder abrupt, en slepen jullie elkaar door de dagen heen.

5. Begin met opruimen en maak je kantoor schoon voor januari

Hoewel het idee van een opgeruimd kantoor misschien niet meteen een glimlach op je gezicht tovert, zal het zeker een positief begin van de dag zijn als je in het nieuwe jaar weer vol energie aan de slag gaat.

6. Stel doelen voor het komende jaar

De tijd nemen tijdens Twixmas om een stap terug te zetten en te kijken naar waar je de komende 12 maanden stapsgewijs naartoe wilt werken, is een ander effectief gebruik van de drie Twixmas dagen. Pak de ruimte om te reflecteren op het afgelopen jaar en een reeks nieuwe persoonlijke- en carrièredoelen te stellen.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.