Inga Stoit
Inga Stoit Lifestyle 3 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Wil jij het beste uit jezelf halen en tevreden zijn met wie je bent? Hanteer dan deze 5 gewoonten

Soms halen we geluk uit materiële zaken zoals mooie tassen of schoenen. Of we worden blij van de bonus waar we ook weer mooie spullen van kunnen kopen of op vakantie van kunnen gaan. Dit soort zaken maken ons natuurlijk gelukkig, maar uiteindelijk is geluk niet iets tastbaars. Het is een keuze die we elke dag maken. De gelukkigste vrouwen maken keuzes. Ze kiezen voor mensen, dingen en situaties waardoor ze zich op hun best voelen.

Wil jij (nog) gelukkiger zijn? Of simpelweg lekker in je vel zitten? Probeer dan onderstaande tips & tricks.

1. Je vat dingen niet persoonlijk op en blijf bij jezelf

Het helpt echt om gelukkiger te zijn wanneer je dingen niet persoonlijk opvat. Als je je vaak zorgen maakt of iemand boos op je is, of teveel nadenkt over iets wat je deed of zei, is het tijd om dat los te laten en de dingen veel minder persoonlijk op te vatten. Je kunt ook denken ‘ach, die persoon heeft zijn dag niet en that’s it’, Denk dus niet gelijk dat andermans houding iets te maken heeft met jou wat jij gezegd of gedaan kan hebben. Door deze ‘onschuldige totdat het tegendeel bewezen is’ mentaliteit aan te nemen, kun je jezelf een hoop onnodige mentale heisa besparen. Je zult in een mum van tijd gelukkiger zijn en rustiger voelen. Het is lastig, dat snappen we. Maar probeer te oefenen met kleine dingen.

2. Zorg voor jezelf en geef prioriteit aan je gezondheid

Niet iedereen is een gymjunkie, hardloper of kenner van gezonde voeding, maar actief zijn en een gezonde leefstijl aanhouden is goed voor ons allemaal. Het is goed voor ons algehele geluk. De meest gelukkige vrouwen zijn goed uitgerust, goed gevoed, gezond en gehydrateerd, omdat die dingen een grote rol spelen in onze stemming. Dus: in beweging komen, gezond en voedzaam eten, je mentale gezondheid bijhouden en veel water drinken zijn allemaal dingen die bijdragen aan ons algehele welzijn en geluk. Maar soms kiezen we uit gemak voor veel zitten, veel wijntjes, junkfood en meer slechte dingen. Door je gezondheid meer prioriteit te geven zul je je van binnen en van buiten beter voelen.

3. Zeg nee tegen dingen die je niet wil doen (zonder schuldgevoel)

We kennen het allemaal, je vriendinnen willen iets met je doen maar eigenlijk blijf je liever even thuis. Je voelt je schuldig en zegt daardoor geen nee. Je voelt je niet op je gemak om nee te zeggen of misschien heb je last van FOMO. Wellicht is het tijd om een nieuwe manier van denken aan te nemen. Gelukkige vrouwen geven prioriteit aan zichzelf door een evenement, uitje of situatie over te slaan als ze daar geen behoefte aan hebben. Ze maken zich geen zorgen over dat anderen plezier hebben zonder hen, omdat ze hun waarde niet toeschrijven aan hun sociale aanwezigheid. Als je constant dingen doet die je niet wilt doen, zeg dan wat vaker nee, je zult zien dat je daar stukken gelukkiger van wordt.

4. Je pakt je problemen direct aan

Ongemakkelijke gesprekken, moeilijke dagen en moeilijke situaties lijken misschien gemakkelijker te vermijden dan mee om te gaan, maar het helpt echt als je je ‘issues’ direct probeert aan te pakken. Scheelt een hoop stress in je koppie. Ze zal merken dat veel dingen vaak ook heel makkelijk op te lossen zijn.

5. Concurreer met niemand anders je jezelf

Gelukkige mensen vergelijken zichzelf niet met anderen en concurreren met niemand anders dan zichzelf. Door constant gebruik van sociale media, onrealistische schoonheidsnormen te zien en de constante druk om meer te doen, is het geen wonder dat we ten prooi vallen aan het vergelijkingsspel.

Niet lekker in je vel? 10 manieren om je mentale gezondheid te verbeteren

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.