Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Events 3 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Women’s Day komt eraan: deze leuke dingen zijn er allemaal te doen

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover: dan vieren we Women’s Day. Op woensdag 8 maart staat de wereld in teken van de vrouw en dat is reden genoeg voor een feestje. Of in ieder geval reden genoeg om met de vrouwen om je heen iets leuks te doen.

Wij zetten de leukste activiteiten op 8 maart op een rij.

6x leuke activiteiten op Women’s Day

App je vriendinnen, jullie gaan op pad. Als er namelijk één dag in het jaar is om vrouw zijn te vieren, dan is het wel op 8 maart.

Diva’s in het Tropenmuseum | Amsterdam

Precies op 8 maart opent het de tentoonstelling Diva’s in het Tropenmuseum in Amsterdam. Deze tentoonstelling toont de wereldwijde artistieke en maatschappelijke impact van vrouwelijke iconen uit de Arabische film en muziek.

SISTERS in Theater Bellevue | Amsterdam

SISTERS is een voorstelling over womanhood, vrouwenprotesten en het opheffen van spirituele blokkades. Gemaakt door vrouwen die hun roots in de voormalige kolonies van Nederlands hebben, belooft dit een diepgaand en interessant stuk te worden.

Happy Hour bij Gebrouwen door Vrouwen | Amsterdam

Als je ergens een drankje wil doen op vrouwendag, dan is het wel bij Gebrouwen door Vrouwen. Van zes tot acht ‘s avonds hebben zij Happy Hour, dus het is de ideale plek om na werk te proosten op Women’s Day.

Ladies Uncorked bij BlueBlood | Den Haag

Wat dacht je van wijn, cocktails en inspirerende talks? Je vindt het alle drie bij BlueBlood in Den Haag vanaf 17:30.

Fem Fest | Rotterdam

Fem Fest is hét Rotterdamse festival rond Internationale Vrouwendag. Sinds 2015 viert WORM elk jaar Internationale Vrouwendag op 8 Maart. Door de jaren heen is dit uitgegroeid tot een meerdaags festival, genaamd Fem Fest. Op woendag acht maart zelf, komt de organisatie met een Network Mix & Mingle, om 18:00.

Feminist March op 5 maart

Meelopen met de Feminist March? Op zaterdag 5 maart gaat de grootste feministische stoet van het jaar door Amsterdam. Om 13:00 begint de route vanaf de dam in Amsterdam.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.