Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 4 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

UNIQLO werkt samen met regisseuse Sofia Coppola voor iconische film T-shirts

Voor mode- en filmliefhebbers hebben we goed nieuws, want de nieuwste UNIQLO samenwerking is met niemand minder dan Sofia Coppola. Deze iconische collectie schijnt licht op Coppola’s meest geliefde werken en ziet er ook nog eens onwijs stijlvol uit.

Houden we van.

UNIQLO werkt samen met regisseuse Sofia Coppola

Aankomende maandag, op 6 maart, lanceert UNIQLO de nieuwe UT collectie in samenwerking met regisseuse Sofia Coppola. Deze samenwerking belicht enkele van Coppola’s grootste prestaties sinds haar debuut als filmregisseur 25 jaar geleden, en groeide uit tot een van Hollywood’s toonaangevende hedendaagse regisseurs door de subtiliteiten van het menselijk leven te verkennen. De UT-lijn presenteert memorabele scènes en quotes uit haar films.

In een reactie op de aankondiging van vandaag zei Takahiro Kinoshita, Senior Executive Officer en Creative Director van UNIQLO: “Sofia Coppola heeft veel fans over de hele wereld, waaronder ik. Ik voel dat haar charme zit in haar vermogen om zorgvuldig gelaagde visuele uitingen te creëren als haar algehele stijl en manier van een waardig leven leiden. Ik ben erg blij om met mevrouw Coppola samen te werken aan onze speciale UT-collectie met filmthema.”

Sofia heeft het volgende over de samenwerking te zeggen: ”Ik ben zo blij dat dit project mijn werk viert en ik hoop dat mensen zullen genieten van de T-shirts als blijk van de films die zo’n groot deel van mijn leven uitmaken. Ze zijn een geweldige herinnering aan de medewerkers met wie ik heb gewerkt en de creatieve ervaring die we hebben gedeeld. Ik draag graag T-shirts van artiesten en muzikanten van wie ik hou, en wil op dezelfde manier dat ze iets betekenen voor iemand die van mijn werk houdt. Ik vind het altijd leuk hoe een T-shirt je kan verbinden met andere mensen die hetzelfde leuk vinden als jij.”

Vijf iconische films op shirts

De collectie presenteert prints en quotes uit vijf van haar meest opmerkelijke films. Dit zijn The Virgin Suicides, Lost in Translation, Marie Antoinette, Somewhere en The Bling Ring. Die laatste is onze persoonlijke favoriet.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.