Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 26 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo sluit jouw workoutschema feilloos aan op het nieuwe seizoen

De herfst staat voor de deur en is officieel ingegaan. Een verandering in seizoen betekent voor veel mensen ook een verandering in workouts. Hoe pak je het aan nu we de lange zomermaanden verruilen voor koudere, kortere dagen? OneFit geeft ons de beste tips om jouw workoutschema feilloos aan te sluiten op het nieuwe seizoen.

1. Verplaats het baantjes zwemmen naar het binnenzwembad

De buitenbaden gaan sluiten en dat betekent dat baantjes trekken in het buitenbad geen optie meer is. Gelukkig is het mogelijk om op veel locaties in Nederland ook binnen kilometers te maken. Naast zelf baantjes trekken kun je bijvoorbeeld ook Aqua HIIT, Float Yoga of Aqua Bootcamp volgen.

2. Kies voor een workout in jouw lunchpauze

Geen zin om in het donker (buiten) te sporten? Dan is een workout tijdens de lunchpauze een goede oplossing. Er ‘s middags even tussenuit om lekker te bewegen, geeft energie om de rest van de dag er vol tegenaan te gaan en verbetert bovendien ook je focus en productiviteit. Een perfect middel tegen de 4-uur dip. Ga tussen de middag een lekker stukje hardlopen, wandelen, of volg een (online) yogales.

3. Bootcampen kan ook indoor

Speciaal voor de herfst en winter biedt OneFit indoor bootcamps, circuit workouts en HIIT-lessen aan. Maar ook voor de échte bikkels zijn er in de koudere maanden gewoon buiten lessen te vinden in de app, waaronder HIGH OUTDOOR in Utrecht en Rotterdam.

4. Ga voor warmte

Nu de dagen korter worden en de temperaturen dalen, kan sporten in de warmte heel lekker zijn voor je lichaam. Sporten in de warmte is erg goed voor je spieren en zorgt ervoor dat je minder last hebt van spierpijn. Een bezoekje aan de sauna of een hot yogales is dan een goede oplossing om even lekker op te warmen tijdens het sporten.

5. Voor de hardlopers is er indoor run training

Niets is lekkerder dan een rondje hardlopen in de frisse lucht, maar ook bij slecht weer is het fijn om door te blijven trainen. Gelukkig zijn er genoeg gyms waar je indoor hardlooptraining op de loopband kunt volgen. Daarbij is het mogelijk om een open training te reserveren of een eigen training te doen. Ook zijn er veel high intensity workouts waarin loopbandtraining en conditie aan bod komen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.