Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 25 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Last van een droge huid? Huidolie is dé oplossing voor een gehydrateerde huid

We hebben thuis vast allemaal een la vol met bodylotions, handcrème en gezichtsverzorging. Deze producten zijn vaak best prijzig en niet altijd even goed voor je huid. Zo veroorzaken ze soms irritaties, daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Huidolie kan al deze producten vervangen en wij vertellen waarom je het nu direct wil aanschaffen

Je kan het gebruiken voor je huid, je gezicht en zelfs je haar.

Huidolie

We zien huidolie steeds vaker voorbijkomen en dat is niet zonder reden. Waar een bodylotion zich voornamelijk richt op het hydrateren van je huid, richt een huidolie zich vooral op het voeden van je huid, wat zorgt voor een gehydrateerd en herstellend effect. Zuren in de olie zorgen er namelijk voor dat het vochtgehalte van je huid in balans blijft. Bovendien wordt huidolie vaak met 100% natuurlijke ingrediënten gemaakt.

Een huidolie is perfect voor een ontspannende massage. Als je de olie in masseert zal je huid glad, ontspannen en warm aanvoelen. Huidolie heeft namelijk een kalmerend effect. Verwen jezelf met een heerlijke massage of doe het samen met je partner. Dat een massage lekker aanvoelt wisten we al, maar het zorgt ook nog eens voor een goede doorbloeding in je lichaam. Win-win.

6 oorzaken waarom je ineens last hebt van een droge huid – dit doe je eraan

Veel voordelen

We weten allemaal dat een luxe bodylotion vaak duur en niet echt zuinig in gebruik is. Dit probleem zal je niet ervaren met een huidolie. Hoewel ze meestal duurder zijn dan lotions, hebben ze wel een goede prijs-kwaliteitverhouding. Met een flesje van 100ml kan je vaak een half jaar lang smeren en olie is vrij ongevoelig voor bacteriën en schimmels, waardoor een flesje tot zo’n 2 jaar na productie nog goed te gebruiken is.

Naast alle schoonheidsvoordelen, biedt huidolie ook veel gezondheidsvoordelen. Zo kunnen ze pijn en spierspanningen verminderen, doordat ze de temperatuur van je huid verhogen. Ze zorgen voor een diepe ontspanning van je hele lichaam en minimaliseren hierdoor het risico op overmatige stress. Het is wetenschappelijk bewezen dat huidolie verschillende anti-aging eigenschappen bevat.

De antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen die in huidolie zitten zorgen ervoor dat het collageen en elastine in je huid beschermd wordt. Dit zorgt ervoor dat je huidconditie wordt behouden en het beschermt tegen tekenen van veroudering. Als je dagelijks olie gebruikt is de kans dus groot dat je huid langer gezond en jong blijft, wie wil dat nou niet

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.