Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 4 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

De Y2K Pop Star-trend gaat viral op TikTok en is dé modetrend voor 2022

TikTok is the place to be als het gaat over het introduceren van nieuwe modetrends. Zodra een kledingstuk viral gaat op de app, wordt het een nieuwe musthave. Deze keer gaat het minder over een specifiek item, maar vooral over manier van kleden. TikTok wil namelijk dat we ons kleden alsof we beroemd zijn: de Y2K Pop Star-trend is enorm populair op de app.

De 2000’s zijn weer helemaal in de mode als het aan TikTok ligt.

TikTok: Y2K Pop Star-trend

De video’s op TikTok zijn bijna niet meer te overzien en worden steeds populairder. TikTok-gebruikers doen alsof ze een beroemde popster uit de jaren 2000 zijn en trekken bijpassende outfits aan. Zo hebben ze outfits die gebaseerd zijn op “rehearsal fits,” en “autograph-signing fits,” en natuurlijk “incognito fits,” voor als ze paparazzi willen ontwijken. En hoewel iedere outfit anders is, zijn items als de bootcut jeans, Juicy Couture-sweats en petten niet te missen.

De TikTok-gebruikers kleden zich naar de periode van Britney Spears, Destiny’s Child en NSYNC. En met succes, want de Y2K-trend belooft één van de grootste modetrends voor 2022 te worden. De Y2K Pop Star-trend werd bedacht door @ageorama, die haar eerste video eerder deze mind postte. Haar video was een samenwerking met Free People, maar de Y2K-trend werd snel populair en gebruikers creëerde hun persoonlijke stijl volgens het idee.

@ageorama

Y2K Outfits with @freepeople #FreePeoplePartner #ad#y2k #popstaroutfits #FreeFreeDance #y2kaesthetic

♬ Circus – Britney Spears

Kleden als beroemde popsterren

@itszuose kleedde zich in een klein vestje voor zijn “meet and greet” look, terwijl @laurenlicup een jas met schapenvacht, een Fendi Baguette en slippers met plateaus droeg voor het uitdelen van handtekeningen. De vraag is dus: waar wacht je nog op? Kijk terug naar de popsterren uit de jaren 2000 en je hebt je outfit voor morgen klaarliggen. Wij geven je nog wat inspiratie en delen de beste video’s met de Y2K Pop Star-trend.

@itszuose

not my umbrella breaking at the end ✨ #tiktokfashion (ib: @ageorama )

♬ Circus – Britney Spears

@laurenlicup

the things i would’ve done to be front page of j14 (ib @ageorama ) #y2k #popstar #2000sfashion #fyp #TheChallengeAllStars

♬ Circus – Britney Spears

@michaila.c

Ib my queen @ageorama 💞 #2000s #2000sfashion #y2k #britneyspears #freebritney

♬ Circus – Britney Spears

@rxneexx

I love this trend ib:@ageorama #fyp#foryou#2000s#y2k#2000sfashion

♬ Circus – Britney Spears

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.