Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 4 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Emily in Paris ligt compleet onder vuur in Oekraïne door het personage Petra uit de serie

Wij zitten de laatste dagen compleet in onze Emily in Paris-bubbel. We hebben de serie natuurlijk weer in een paar dagen uitgekeken en dat is niet zo gek, want dit seizoen was weer helemaal geweldig. Van de prachtige outfits tot de liefdesdriehoek tussen Emily, Alfi en Gabriel: wij waren weer compleet obsessed met de serie. Toch zijn er ook mensen die totaal niet blij zijn met de serie en dan vooral één personage.

Zij zijn namelijk allesbehalve blij met het personage Petra in de Netflix-hit.

Emily in Paris

Emily in Paris is sinds het eerste seizoen op Netflix verscheen al een ontzettend grote hit. Niet zo gek, want de serie laat het leven van Emily in Parijs zien en laten we eerlijk zijn: haar leven willen we allemaal wel leiden. Zo is ze ontzettend succesvol en lijkt ze het perfecte leven te leiden in Parijs.

In seizoen twee van Emily in Paris zien we dat Emily maar niet kan stoppen met denken over haar wilde nacht met Gabriel. We weten allemaal dat deze wilde nacht voortkwam uit het feit dat Gabriel weg zou gaan uit Parijs, maar in seizoen twee is te zien dat hij toch in Parijs blijft om een restaurant te starten. Toch komen er ook nieuwe personages in het leven van Emily – zoals Alfi en Petra – die in haar Frans les zitten.

15 behind-the-scenes feitjes over Emily in Paris die je nog niet kende

Stereotypes

Toch is niet iedereen blij met de nieuwe personages in Emily in Paris. Zo ligt de populaire Netflix-serie flink onder vuur in Oekraïne. In het tweede seizoen van de serie verschijnt namelijk een nieuwe personage: Petra uit Kiev. Als je het tweede seizoen van Emily in Paris hebt gezien weet je dat Petra samen met Emily allemaal mooie kleding en accessoires gaat passen in een dure winkel en daarna snel wegrent zonder te betalen.

Hier is de Oekraïense minister van Cultuur – Oleksandar Tkachenko – woedend over. Hij vindt het namelijk niet kunnen dat Petra in de serie als winkeldief wordt neergezet. Maar niet alleen de minister van Cultuur is niet bij, want ook bij influencers, burgers en onderzoekers is het stereotype volledig in het verkeerde keelgat geschoten.

Emily in paris
Netflix

Fans denken dat Samantha Jones van Sex and the City in Emily in Paris zal verschijnen

Instagram-post

Zo heeft influencer Eugenia Havrylko – uit Oekraïne – een Instagram-post geplaatst met een duidelijke boodschap. Zij ziet de manier waarop Petra in seizoen 2 wordt uitgebeeld als een grote schande en veel mensen zijn dit helemaal met haar eens. Haar bericht wordt namelijk op Instagram massaal gedeeld.

Zo schrijft Eugenia Havrylko op Instagram: “@emilyinparis I’m speaking here on behalf of all the Ukrainian women around the world. And I feel like this cannot be ignored 🚨 Being the most successful @netflix show in 2021, knowing your influence on millions of minds and hearts all over the world, there is still a place for such ignorance and intolerance?”

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een land klaagt over de Netflix-serie Emily in Paris. Naast Oekraïne hebben ook de Fransen al eerder geklaagd over de Amerikaanse serie. Zo kreeg Emily in Paris kritiek over de manier waarop ook Franse mensen behoorlijk stereotyperend worden weggezet. In de serie zijn het namelijk vaak onbeschofte mensen, die ook nog eens vaak hun partners bedriegen.

5 theorieën over het (eventuele) derde seizoen van Emily in Paris

Netflix heeft inmiddels wel gereageerd op de klacht. Volgens Oleksandar Tkachenko hebben ze hem bedankt voor zijn feedback en willen ze in nauw contact blijven om toekomstige gevallen van stereotypering in de show te vermijden.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.