Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 8 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Yara (23): ‘Mijn schoonfamilie heeft een dure smaak en ik kan de kerstcadeaus die zij vragen niet betalen’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een betekenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Yara (23) haar verhaal.

Yara zit namelijk met een probleem: haar schoonfamilie heeft een exorbitante smaakt en vraagt om kerstcadeaus met een behoorlijk prijskaartje.

‘Mijn schoonfamilie heeft een dure smaak en ik kan de cadeaus die zij wensen niet betalen’

Een schoonfamilie kies je niet. En hoewel de schoonfamilie van Yara onwijs lief is, houden ze er nogal een dure smaak op na.

Hi Yara, kan je de situatie beschrijven aan ons?

”Ja zeker. Ik heb nu sinds januari een relatie met Max (24) en ben nog steeds dolverliefd op hem. We leerden elkaar kennen tijdens het uitgaan en er sprong meteen een vonk over. Na enkele weken daten was ik vrij vaak bij hem thuis te vinden, we hadden praktisch al een relatie. We woonden namelijk dichtbij elkaar in Amsterdam, dus we spendeerden de avonden samen thuis.

In februari liep Max’ huurcontract af, waardoor hij noodgedwongen weer bij zijn ouders is gaan wonen. Zijn ouders wonen in Amstelveen, vlak tegen Amsterdam aan. We spraken nog steeds vaak ‘s avonds af, maar dan bij zijn ouders thuis. Daardoor ontmoette ik zijn ouders al vrij snel.”

Wat zijn het voor mensen?

”Het is een onwijs warm en liefdevol gezin, ik kan niet anders zeggen. Zijn ouders zijn twee hele warme mensen en zijn zusje is ook onwijs gezellig. Ik ben daar altijd welkom, en zo voel ik me ook. Ik ga daar denk ik twee tot drie keer per week eten en dan zitten we nog lang aan tafel te kletsen. Ik ben in september ook twee weken met hen mee geweest op vakantie naar Frankrijk, daar hebben zij een huis.

Het viel me meteen op dat Max uit een welvarend gezin komt. Ze wonen in een vrijstaand huis en er staan drie dikke wagen voor de deur. De kleding die moeder en dochter dragen komt van dure zaken. Dat viel mij meteen op. Mijn kleding haal ik gewoon bij Zara en H&M. Ik merk dat zij niet minachtend doen daarover, maar wel dat voor hen het kopen van dure kleding heel normaal is. Begrijp me niet verkeerd, ze zijn totaal niet verwaand ofzo. Het hebben van veel geld is voor hen gewoon vanzelfsprekend.”

En welk probleem doet zich nu voor?

“Met kerst in aanzicht is het tijd om cadeaus te kopen. Met de familie van Max koopt iedereen voor elkaar een cadeau, in mijn geval betekent dat dat ik vier cadeaus moet kopen. Mijn schoonmoeder had het idee om allemaal een verlanglijstje te plaatsen in de groepsapp met linkjes naar webshops.Ik schrok me kapot toen ik zag welke items erin stonden. Dit zijn geen aardigheidjes meer, maar serieuze items. Denk bijvoorbeeld aan het parfum Baccarat Rouge á €215, een Jacquemus sjaal á €170 of een nieuwe golfclub á €340. En dit waren nog de betaalbare cadeaus. Het goedkoopste dat in de lijst te vinden was, is een kaars van August & Piers van €75.

De paniek sloeg bij mij toe, want deze cadeaus zijn ver boven mijn budget. Ik heb maandelijks €800 te besteden en heb daarvan €350 vrijgemaakt voor kerstcadeaus – daar kan ik in dit geval één cadeau voor kopen. Toch wil ik niet te moeilijk doen, want ik eet daar ook zó vaak mee en hoefde voor die vakantie ook helemaal niets te betalen. Ik schaam me gewoon om te moeten zeggen dat ik het geld voor de cadeaus niet heb.”

*Yara haar naam is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.