Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Huidverzorging 8 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Droge huid? Probeer dan de nieuwste TikTok-trend ‘skin flooding’

Er zijn genoeg dingen aan de wintermaanden waar we naar uit kijken. Denk aan de feestdagen, de kerstfilms en natuurlijk de cadeautjes. Maar ook zijn er wat dingen die juist heel vervelend zijn.. denk aan de droge huid die we krijgen van het koude weer. Maar lucky for you heeft TikTok (as always) een oplossing: skin flooding.

Zeg maar doei tegen je droge huid!

Alles wat je moet weten over skin flooding

Skin flooding is de laatste skincare-truc die viral gaat op TikTok. En net als bij de skin cycling-trend, die een paar maanden geleden viral ging op de app is de hack al jaren een must voor dermatologen.  Maar je zult je misschien afvragen wat skin flooding nou eigenlijk precies is? Nou net zoals bij zee, heb je eb en vloed. Bij vloed stroomt het zeewater het strand op, en daar is de naam van afgeleid. Je zorgt dus eigenlijk voor een heleboel vocht op je gezicht.

@chooseyourglow

#skincarelayering #theordinaryskincare #affordableserum #skincaretiktok #skintok

♬ Figure It Out – Blu DeTiger

Het liefste gebruik je skincare-producten met wat dunnere formules zoals essences en serums met hydrators met kleinere moleculen. Denk bijvoorbeeld aan: hyaluronzuur, panthenol en polyglutaminezuur. Deze worden vaak gebruikt om vocht diep te laten intrekken in je gezicht, terwijl dikkere formules zoals vochtinbrengende crèmes met grotere moleculen die je huid alleen op de oppervlakte hydrateren.

Hallelujah! Deze TikTok-trend laat zien hoe make-up eruit ziet in verschillend licht

Hoe ziet een skin flooding skincare routine er uit?

Je begint de skincare-routine met het reinigen van je huid met een zachte cleanser, maar droog je gezicht na het cleansen niet helemaal af en spay hierna een hydraterende face mist op je gezicht. Na de face mist is het tijd voor de essences en hierna is het tijd om je serums zoals hyaluronzuur en niacinamide aan te brengen.

Als laatste stap breng je in de ochtend een lightweight vochtinbrengende crème aan op de huid en gebruik je een SPF, ‘s avonds wissel je de SPF in voor je nachtcrèmes en slaapmaskers.

 

@natalie_oneillll

Bc who doesn’t love a moist face 💦#dryskintips #dryskinremedies #tipsfordryskin #dehydratedskintip #skincarehacks2022 #skincarehacksuk #skincarehacksthatactuallywork

♬ original sound – Natalie O’Neill

Gezien op TikTok: dit is waarom jij de ‘cold girl’ make-uptrend echt moet proberen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.