Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 27 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Yasmine (29): ‘Ik vind soloseks eigenlijk veel fijner dan de seks met mijn partner’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een betekenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Yasmine (29) haar verhaal.

Yasmine heeft al lang een relatie, maar haar seksleven begint in een sleur te raken. Ze is verveeld en vind het op dit punt fijner om seks te hebben met zichzelf dan met haar vriend.

Yasmine (29): ‘Ik vind soloseks eigenlijk veel fijner dan de seks met mijn partner’

Soms wordt een vrijpartij zo voorspelbaar, dan het spannender is om soloseks te hebben.

Hi Yasmine, kan je iets meer vertellen over jouw situatie?

“Ik zit al meer dan acht jaar in een hele fijne relatie. Ik houd de wereld van hem en we hebben het onwijs gezellig samen. Natuurlijk hebben wij ook weleens onenigheid, maar dat hoort naar mijn mening ook wel bij een relatie. Je kan het niet altijd eens zijn.

Sinds anderhalf jaar wonen we samen en dat bevalt mij eigenlijk onwijs goed. Ik was best zenuwachtig toen we de stap gingen maken, want ik zag het bij vriendinnen veelal misgaan. Ik was bang dat mijn vriend en ik toch meer zouden verschillen dan we eigenlijk dachten, maar dat viel alles mee. We waren onwijs snel aan elkaars kleine gewoontes gewend en hadden bizar veel seks – wat natuurlijk wel een beetje te verwachten valt als je net samenwoont.

De afgelopen maanden vind ik ons seksleven alleen onwijs saai. Het is zo voorspelbaar geworden en ik kan ook even niks bedenken wat we kunnen doen om het iets spannender te maken.”

In welk opzicht vind je het saai geworden?

”Daar kan ik moeilijk mijn vinger opleggen, want het is niet zo dat onze seks elke keer hetzelfde is. We hebben een aantal standaard elementen, die iedere keer op een andere volgorde afgewisseld worden. Hij weet echt wel hoe hij mij tot een hoogtepunt brengt, het is alleen niet zo verrassend meer. We hebben hier ook weleens gesprekken over gehad, maar komen gewoon niet echt tot een goede oplossing.

We hebben ook weleens attributen gekocht om het iets spannender te maken. Nu ben ik op een punt beland dat ik het fijner vind om deze in mijn eentje te gebruiken dan met hem samen. ”

Hoe komt dat denk je?

”Zelf kan ik mijn fantasie gebruiken en tijdens de seks met mijn vriend lukt dat niet. Ook kom ik veel sneller klaar als ik soloseks heb, wat ik ook fijner vind. Soms heb ik met mijn vriend een lange vrijpartij, die eindigt in een matig orgasme. Tijdens de seks met mezelf is dat nooit het geval.

Ik baal er alleen van. Omdat ik thuis werk en hij op kantoor, heb ik overdag vaak een moment dat ik even de satisfyer of vibrator erbij pak. ‘S avonds wanneer hij thuiskomt, heb ik daardoor geen zin meer. ”

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.