Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 27 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Sinds Emily in Paris wil iedereen een LED-gezichtsmasker: dit doet het voor je huid

Al eens gehoord van een LED masker voor je gezicht? In Hollywood waren ze al fan, maar sinds Lily Collins er een op deed in Emily in Paris wil iedereen er een hebben. Maar wat doen deze maskers precies voor je gezicht? En welke zijn het beste? Wij vertellen het je.

LED therapie was ooit een salonbehandeling, maar doe je nu gewoon thuis.

Dit doet een LED-gezichtsmasker voor je huid

Het ziet er nogal futuristisch en een beetje creepy uit, zo’n lichtgevend masker. Toch zweert half Hollywood erbij en belooft het wonderen te doen voor je huid.

De LED-gezichtsmaskers, die ooit alleen in een salon werden gebruikt, maken gebruik van rode en bijna-infrarode LED’s (Light-Emitting Diodes) om meerdere huidverzorgingsproblemen in één keer aan te pakken. Celebrities als Victoria Beckham, Kourtney Kardashian en Chrissy Teigen kunnen niet zonder hun masker.

Wat zijn de voordelen van een LED-gezichtsmasker?

LED-lichttherapie kan worden gebruikt om onzuiverheden, pigmentatie, rosacea, psoriasis en andere ontstekingen te verminderen. Maar ook als je geen last hebt van deze huidcondities en -aandoeningen kan LED-lichttherapie bevorderlijk zijn voor het algehele uiterlijk van de huid.

Nu blijkt dat het licht niet alleen werkt aan je uiterlijk, maar ook aan je mentale gezondheid. De serotonine-levels krijgen een flinke boost en dat zorgt voor een beter humeur en minder stress.

Zijn de maskers veilig?

We begrijpen dat het er nogal eng uitziet. De meeste deskundigen zijn het erover eens dat LED-gezichtsmaskers veilig zijn, omdat ze niet invasief zijn en geen UV-licht uitstralen, zolang je je aan de instructies houdt en ze alleen gedurende de aanbevolen tijd gebruikt.

Het is wel belangrijk dat je een masker koopt dat FDA approved is, zodat je zeker bent van de veiligheid.

Welk LED-gezichtsmasker is het beste?

Het masker dat Lily Collins gebruikt in de serie is een heel populair LED-gezichtsmasker. Ondanks dat er nog steeds een flink prijskaartje aan hangt, is het wel één van de meest betaalbare maskers. Het CurrentBody skin LED light therapy mask bestel je voor €323 online. Dat is een bak geld, maar de prijzen van LED-gezichtsmaskers lopen op tot wel €1600.

Het masker van Currentbody is vooral geliefd om de anti-ageing effecten en zijn verhelderende werking. 95% van de gebruikers gaf aan dat de huid onmiddellijk voller en gladder was. Inclusief celebs en A-listers als Suki Waterhouse. Wij snappen dus wel waarom Emily voor deze kiest.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.