Emma Toussain
Emma Toussain Celebrity 21 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Zangeres P!nk brengt ode aan Olivia Newton-John tijdens AMA’s

Gisteravond was het tijd voor nóg een awardshow, namelijk de AMA’s. Het event speelde zich af in het Microsoft Theater in Los Angeles en menig celebrity verzamelde zich op de rode loper én in de zaal om te genieten van de prijsuitreiking. Natuurlijk won Taylor Swift weer een aantal prijzen (we hadden ook niet anders verwacht) maar er was nog een opvallend deel van de avond, namelijk het optreden van zangeres P!nk. Ze deed een cover van het nummer ‘Hopelessly Devoted To You’, waarvan het origneel natuurlijk gezongen werd door de inmiddels overleden Grease-actrice Olivia Newton-John.

P!nk zingt Grease-klassieker tijdens AMA’s

Het nummer ‘Hopelessly Devoted To You’, uitgebracht in 1978, is normaal al een tranentrekker, maar het heeft nu een extra lading omdat actrice en zangeres Olivia Newton-John, bekend uit de film Grease, afgelopen augustus overleed na een lang ziekbed. De actrive heeft lang gevochten tegen borstkanker, maar uiteindelijk heeft ze de strijd verloren. Iedereen ziet haar nog steeds als die vrolijke, blonde, knappe en getalenteerde vrouw en daarom staan mensen te springen om haar te eren.

Het nummer werd eerder deze maand al gezongen door Harry Styles tijdens een van zijn shows, maar nu doet zangeres P!nk hetzelfde. Tijdens de American Music Awards staat de zangeres op het podium om Olivia te eren en dat doet ze met dat prachtige nummer. Tijdens haar optreden werden beelden getoond van Olivia en dat zorgde natuurlijk voor extra lading én extra emotie.

Bekijk het optreden hieronder:

“P!NK is truly the only artist that could have sang this song ,and made Olivia Newton John fans proud! She is a genuinely beautiful woman, inside and out, like Olivia. We love you Olivia, forever💜”, reageert een kijker.

Zware jaren

Olivia kreeg voor het eerst de diagnose borstkanker in 1992. Hoewel ze hiervan was genezen, kwam het in 2013 terug. Allebei de keren hield Olivia Newton-John haar ziekte geheim, maar toen ze in september 2018 voor de derde keer werd gediagnosticeerd vertelde ze voor het eerst aan de wereld dat ze kanker had. Toch was Olivia op dit punt nog steeds vastbesloten om te genezen, met de steun van haar man John Easterling.

Voordat ze stief, richtte Olivia een onderzoekscentrum op in Melbourne. Om geld in te zamelen voor dit centrum, veilde ze verschillende items van de beroemde film Grease, waaronder haar beroemde leren outfit die ze in de laatste scène van de film droeg. Olivia liet weten dat ze, terwijl ze tegen kanker vocht, dankbaar was voor de tijd die ze had. Ze vertelde: “I’m so lucky that I’ve been through this three times and I’m still here. I’m living with it. Every day is a gift now, particularly now.”

John Travolta deelt hartverscheurend bericht op Instagram na overlijden Grease-collega Olivia Newton-John

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.