Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Celebrity 21 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Chris Hemsworth neemt acteerpauze om deze hele akelige reden

Chris Hemsworth heeft besloten om een flinke pauze in te lassen in zijn overvolle acteeragenda. Dit naar aanleiding van een akelige ontdekking over zijn gezondheid tijdens het filmen van Disney+ documentaire Limitless.

Ook de gezondheid van Chris Hemsworth blijkt limited te zijn…

De superkrachten van Chris Hemsworth

Als we van één acteur nooit genoeg kunnen krijgen dan is het wel van Chris Hemsworth. Met zijn looks, zwoele stem en enorme portie acteer-talent mag hij wat ons betreft wel in elke film een rol krijgen. Des te shockerend vinden we dan ook het nieuws dat hij voor een langere periode pauze zal nemen van het acteren. De acteur heeft besloten een stap terug te nemen nadat hij tijdens het filmen van een nieuwe documentaire voor Disney+, Limitless, de grenzen van zijn eigen gezondheid probeerde te verleggen en een beangstigende ontdekking deed.

Not so “Limitless”

Voor de opnames van Limitless zoekt de 39-jarige acteur naar manieren die het leven kunnen verlengen. De hoeveelheid superkrachten en onsterfelijkheid die hij in zijn films bezit blijken hem misschien toch niet in het echte leven gegund te zijn. Door middel van verschillende genetische tests was het de bedoeling op een luchtige manier te zien wat de toekomst voor hem in petto heeft. De bedoeling was de testresultaten voor de camera te bespreken, maar plots werd de sfeer een stuk minder luchtig en vrolijk. De dokter belde hem persoonlijk om het slechte nieuws te vertellen dat hij door het ApoE4-gen acht tot tien keer meer kans heeft om alzheimer te ontwikkelen.

Van shock naar zegen

Voor Chris was de ontdekking in eerste instantie een grote shock, maar inmiddels weet hij dat hij zich niet direct grote zorgen hoeft te maken. Hij geeft aan dat hij nog jong genoeg is om preventieve stappen te ondernemen en veranderingen in zijn levensstijl aan te brengen, waardoor de ontdekking eigenlijk een zegen is. Wel beseft hij dat er geen tijd te verliezen is en zet hij de veranderingen dus vrijwel per direct in. Hij is kieskeuriger in de rollen die hij aanneemt, wil niet langer film na film draaien en wil juist meer bij zijn kinderen zijn.

Preventie

Verdrietig genoeg zijn er nog niet veel middelen om Alzheimer te voorkomen of te genezen. Wel denken wetenschappers dat tot 30% van het aantal gevallen van dementie voorkomen kan worden, als we allemaal gezonder gaan leven. Neem het heft daarom – net zoals Chris Hemsworth – in eigen handen en zorg dat je deze stappen onderneemt om de kans op de ziekte te verkleinen. Natuurlijk is het bij heel veel mensen, zoals bij Chris, genetisch bepaald. Als je het ApoE4-gen bezit, kan je helaas niet zo v›eel doen om het weg te laten gaan. Heel erg naar, en je hoopt dan natuurlijk dat je er nooit last van gaat krijgen. Wel kan je natuurlijk zo gezond mogelijk gaan leven om jezelf zo sterk mogelijk te maken.

Doneren voor meer onderzoek naar Alzheimer

Ook kun je je bijdrage tegen de ziekte leveren door een donatie te doen aan Alzheimer Nederland, want alleen door méér onderzoek kunnen we dementie stoppen.

Kun je toevallig ook nog wel een nieuwe coupe gebruiken? Reserveer dan een plekje op een van de knipdagen van Knippen Voor Alzheimer en laat je haar knippen door kapper- en haarstylist van de Nederlandse tijdschriften en celebrities, Ellen Romeijn. 100% van de opbrengst gaat naar Alzheimer Nederland.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.