Julia Schaap
Julia Schaap Body & Mind 3 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Alles over zelfliefde: een sterke basis voor een gezonde relatie

Zelfliefde is de fundering voor een gezonde relatie. Door genoeg zelfliefde te hebben, kan je beter voor jezelf opkomen en duidelijke grenzen stellen. Je bent in staat om genoeg liefde te geven, maar ook om te ontvangen.

Toch is een goed portie zelfliefde niet bij iedereen vanzelfsprekend, waardoor we nog een hoop van elkaar kunnen leren. Deze dingen gaan je daarbij helpen.

Accepteer jezelf

Het is een van de moeilijkste dingen die er is: jezelf accepteren. De grootste critici ben je vaak zelf, waardoor je een negatief zelfbeeld creëert. Hoewel jezelf accepteren met kleine stapjes gaat, is het wel belangrijk om iets vaker stil te staan bij bijvoorbeeld de dingen waar je trots op bent. Wees wat liever voor jezelf.

Stel grenzen

Laat niet over jezelf heenlopen. Je hoeft niet overal ‘ja’ op te zeggen. ‘Nee’ is ook een antwoord. Als iemand over jouw grens gaat is het belangrijk om dit aan te geven, voordat dit meerdere keren gaat gebeuren. Bescherm jezelf, jij bent de belangrijkste persoon in je leven. Niemand heeft het recht om over jouw grenzen te gaan, maar je moet dit wel duidelijk aangeven.

Focus je op jezelf

Jezelf verwennen is de ultieme vorm van zelfliefde. Of het nou een warm bad is of het kopen van die perfecte tas: even flink aan jezelf denken is helemaal niet egoïstisch. Gun jezelf geluksmomenten en stop tijd in dingen waar jij gelukkig van wordt.

Stel doelen

Doelen behalen is een heerlijk voldaan gevoel. Het ene doel is groter dan de ander, maar het behalen daarvan zal je altijd een goed gevoel geven. Jij hebt het weer geflikt, waar je trots op mag zijn. Werk langzaam alle doelen af, want ze hoeven niet binnen een mum van tijd afgestreept te worden. Neem de tijd voor de dingen die jij wil bereiken.

7 magische dingen die gebeuren als je dagelijks aan zelfliefde werkt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.