Tessa Ham
Tessa Ham Money 3 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Zendaya vertelt hoe ze met haar geldzorgen omgaat

De kans is groot dat je je weleens zorgen maakt om geld. We hebben het nou eenmaal nodig om de huur te betalen én om leuke dingen te doen, en de meesten van ons zouden niet nee zeggen tegen net wat meer financiële ruimte. Toch bewijst Zendaya dat niemand veilig is van geldzorgen.

De Euphoria-actrice heeft een vermogen van 15 miljoen dollar, maar maakt zich nog steeds zorgen om haar financiën. “Ik heb altijd het gevoel dat het van de ene op de andere dag weg kan zijn”, zegt ze.

Zendaya’s geldzorgen

Wellicht denk je dat je geldzorgen verdwijnen als je nét wat meer verdient of nét wat meer kan sparen, maar als je hier echt last van hebt, ligt de oorzaak wellicht dieper: bij je money mindset.

Net als bij de meeste mensen zijn Zendaya’s geldzorgen en -gewoonten, geworteld in haar opvoeding. “Mijn moeder is een spaarder, dus ik probeer daar altijd aan te denken”, zei ze eind vorig jaar in een interview met de Britse Vogue.

Haar vader gaat echter heel anders om met geld. “Mijn vader is het type ‘je kunt het niet uitgeven als je dood bent’, dus ik val daar ergens tussenin”, zegt ze.

Hierdoor vindt ze het lastig om geld uit te geven en ervan te genieten, zelfs nu ze miljoenen waard is. “Ik hoop ooit een carrière te hebben waar ik in de financiële positie ben om gewoon de dingen te doen die ik leuk vind, omdat ik van het werk geniet”, legt ze uit. “Maar ik heb altijd het gevoel dat ik moet werken. Want als ik niet werk, zal alles morgen weg zijn.”

Hoewel het goed is om te sparen en aan je financiële toekomst te denken, is het ook belangrijk om te genieten van het leven en het geld dat je hebt verdiend. Bij Zendaya is dit duidelijk nog niet het geval.

Zo vertelt ze het tijdschrift ook dat ze op vakantie ging met haar beste vriend en hem haar creditcard overhandigde. Daarbij vroeg ze hem of hij voor alles wilde betalen, zodat zij zelf niet wist hoe duur het zou zijn.

Zendaya snapt dat haar zorgen rondom geld niet zomaar op te lossen zijn. Dit is dan ook één van de onderwerpen die vaak voorkomen in gesprekken met haar psycholoog.

“Natuurlijk ga ik naar therapie”, zegt ze daarover. “Als je het kunt veroorloven, zou ik het zeker aanraden. Er is niets mis met werken aan jezelf en dealen met dingen waar een ander je kan bij helpen. Het is fijn om met iemand te praten die niet je moeder is of zo, iemand zonder vooroordelen en aannames.”

3 veranderingen in je mindset waardoor je meer gaat sparen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.