Emma Toussain
Emma Toussain Home & Interior 21 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Zes ‘huizen’ onder de 4 ton op Funda: Amsterdam versus Rotterdam

De gekte huizenmarkt is een never ending story, zo lijkt het althans. Helemaal als je graag in een stad woont, moet je genoegen nemen met of heel weinig vierkante meters of een heel prijzig huis. Hoe zit dat eigenlijk in de grootste steden die we hebben? Wij vergelijken Amsterdam en Rotterdam (moet je niet doen, wordt niemand blij van) maar qua huizenmarkt is het wel heel interessant.

Drie ‘huizen’ onder de 4 ton op Funda: Amsterdam versus Rotterdam

Deze twee grote steden lijken totaal niet op elkaar.. daarom zoeken we graag de verschillen.

1. Kinkerstraat, Amsterdam Oud-West

Dit appartement is 46 m² groot en heeft één slaapkamer. Groot is het niet, wel midden in het centrum. Het appartement heeft een bijzonder ruim (ca. 125m²) gemeenschappelijk dakterras da uitzicht over de hele stad biedt. Prijs? € 395.000 k.k.

Funda
Funda

2. Nieuwendammerdijk, Amsterdam-Noord

Hier woon je in een heel schattig huisje van 76 m². Het is nog vrij oud dus renoveren ontkom je niet aan, maar wel een leuk project. Het is zelfs een twee-onder-één-kapwoning! Klein maar fijn. Prijs? €395.000 k.k

Funda
Funda

3. Govert Flinckstraat, Amsterdam De Pijp

Dit is zelfs een goed ingedeeld 2-kamerappartement van 48 m², gelegen op een toplocatie in de Pijp. Populair wijkie! De woning beschikt over een aparte keuken met inbouwapparatuur, een nette badkamer en een ruime slaapkamer. Prijs? €399.000 k.k

funda
Funda

4. Beukelsdijk, Rotterdam Middelland

Dit appartement in Rotterdam biedt 68 m² woonoppervlakte. Het appartement is gelegen op de 1e verdieping en beschikt o.a. over een zeer ruime slaapkamer en authentieke details. Prijs? €300.000 k.k.

Funda
Funda

5. Noorderhavenkade, Rotterdam Bergpolder

In blijdorp wonen en dan ook nog in een mooi appartement? Voor € 375.000 k.k. is het huis van jou. 71 m² woonoppervlakte, niet méga klein maar ruim ook zeker niet.

Funda
Funda

6. Essenburgsingel, Rotterdam Nieuwe Westen

Het appartement, verdeelt over twee woonlagen, bevindt zich in een pand uit 1927 dat door de jaren heen zeer goed is onderhouden en gemoderniseerd. Het is 103 m² groot en dat voor €359.000 k.k.

Funda
Funda

Conclusie? Hele huizen koop je niet. Al lijkt het wel alsof je in Rotterdam iets meer waard voor je geld krijgt, als je in het centrum wil wonen althans.

Shocking: dit is het verschil in prijs tussen strandbedjes in Zuid-Frankrijk en Turkije

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.