Emma Toussain
Emma Toussain Geld 1 jul 2024
Leestijd: 3 minuten

Tips om niet bizar veel geld uit te geven aan (en tijdens) je vakantie deze zomer

Het leven is duur en iedereen heeft er last van. Dat gezegd hebbende, betekent dat niet dat we dingen willen laten. Ja – we gaan gewoon nog op vakantie. Dat verdienen we ook. Toch is zo’n trip al snel prijzig en dat is ook omdat je niet wil besparen op plezier. Maar.. wat nou als je dat wél doet? Kan toch een paar honderd euro schelen.

Zo hoef je niet op droog brood en water te leven als je terug bent.

Besparen op je vakantie

Je hebt twee momenten waarop je slimme beslissingen kunt maken over je vakantie: als je gaat boeken én tijdens de trip. Wij geven je handige tips zodat je kunt genieten en toch wat geld kunt besparen als je dat graag wilt.

1. Kies de juiste reisperiode

Het begint natuurlijk met het uitzoeken van de bestemming en de vakantieperiode. Ga je tijdens de schoolvakantie? Hou er dan rekening mee dat je de hoofdprijs betaalt.

2. De locatie

Wil je naar een stad? Als je midden in het centrum slaapt gaat je accommodatie veel duurder zijn dan als je een kamer aan de rand van de stad kiest. Reis je naar de Amalfi-kust? Als je een kamer met uitzicht wil betaal je daarvoor. De bottom line is dus ook: als je minder wil betalen, lever je ook wat in.

3. Maak gebruik van acties en kortingen

Veel websites stunten af en toe met o.a. vroegboekkorting en speciale deals. Hou deze dan ook goed in de gaten. Zo kan je misschien beter nog even een weekje wachten met boeken als je weet dat jouw voorkeursvakantie later voordeliger wordt aangeboden.

€€€ – Met deze tips haal je de meeste vakantie uit je vakantiegeld

Besparen tijdens je vakantie

Ook kan je tijdens je vakantie besparen op je uitgaven, zonder daar heel veel voor in te leveren. Het kan echt!

1. Pas op voor ‘tourist traps’

In de meest toeristische wijken van je vakantiebestemming worden dingen vaak voor extra aangeboden. Cocktails zijn opeens heel duur en ook betaal je je blauw aan strandbedjes. Als je op zoek gaat naar de iets minder drukke plekken, betaal je vaak een stuk minder én je hebt niet zo’n last van de mensenmassa. Win-win toch?

2. Zoek leuke gratis activiteiten

Het lijkt wel of tegenwoordig alles geld kost. Maar niks is minder waar en al helemaal in het buitenland is dit lang niet altijd het geval. Er zijn namelijk heel veel dingen (denk musea) die gratis zijn. Je moet ‘t van tevoren alleen wel even goed uitzoeken.

3. Plan etentjes van tevoren

Spontane plannen zijn oh-zo-leuk, maar soms is een goede planning je beste vriend. Wil je een keertje uiteten? Plan dit dan van tevoren. Vaak kan je op het internet precies vinden of iets je geld waard is, door reviews van anderen te lezen. Ook zie je prijzen op de menukaart staan en kan je zo overwegen of je de prijs oké vindt. Als je spontaan ergens gaat zitten, kan het zo maar zijn dat je in een heel duur restaurant belandt en dat is nou nét niet de bedoeling.

De ultieme zonnebrand-gids van 2024: dit zijn onze favorieten per categorie

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.