Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Huidverzorging 29 jun 2024
Leestijd: 4 minuten

De ultieme zonnebrand-gids van 2024: dit zijn onze favorieten per categorie

De SPF-tijd van het jaar is aangebroken. En dan hebben we het niet over zonnebrand voor je gezicht (want dat smeren we altijd), maar voor het lichaam. Welke wil je nu inslaan voor je vakantie? Of voor je zonsessies op het balkon? Wij testten talloze producten en kwamen tot dit lijstje van ultieme favorieten.

Van spray tot olie en van nevel tot poeder: wij testten meer dan twintig merken en meer dan tien texturen. Zo weet jij ook welk SPF voor het lichaam het beste past bij jouw zomer.

De ultieme zonnebrand gids van 2024

Zonnebrandcrème is essentieel voor de bescherming van de huid tegen de schadelijke effecten van de zon. Maar als we dan toch gaan smeren (lees hier hoe je dat doet), dan wel met het fijnste goedje.

Zonnebrand die altijd goed is: Vichy Capital Soleil SPF50+

Zo’n zonnebrand die het altijd goed doet, is Vichy Capital Soleil SPF50+. Het begint al bij de verpakking. Door de spray brengt het product fijn aan en is het makkelijk te verdelen. De crème voelt hydraterend en trekt snel in de huid. Zo loop je dus niet een kwartier rond met een plakkerig lijf.

De crème beschermt tegen UVA, UVA en tegen celschade door zon. Tot slot heeft de crème een fijne geur, precies zo’n geur die je verwacht bij zonnebrand. Echt een allemansvriend, dus.

zonnebrand gids favorieten zomer 2024
Vichy

Zonnebrand voor tijdens het sporten: Lancaster Sun Sport SPF30

Sta jij vaak buiten te sporten? Bijvoorbeeld op de tennis- of padelbaan? Dan is het belangrijk je goed in te smeren. Als je in het heetst van de strijd (en van de dag) zit, wil je niet in de weer met dikke crèmes. Daarom is de spray van Lancaster zo fijn. Deze breng je in no time aan op je hele lijf en heeft ook nog eens een verkoelend effect.

Dit product is ontwikkeld om aangebracht te worden op een nat/bezweet lijf, dus je hoeft je geen zorgen maken dat ie je minder goed beschermt.

zonnebrand gids favorieten zomer 2024 (1)
Douglas

De zon begint weer te schijnen: zijn make-up producten met SPF dan nog wel genoeg?

Zonnebrand met een bronzer: Australian Gold Spraygel

Als het gaat om zonnebrand met een instant bronzer erin, dan blijft de good old Australian Gold een winnaar. Vanaf het moment dat je de gelachtige crème aanbrengt, heb je al een gouden gloed. Na een tijdje in de zon bruin je nog dieper door.

Deze is perfect voor iedereen die niet vies is van een beetje bronzer, want houd er rekening mee dat je dit product terugvindt op je lichte handdoeken, kleding en zwemkleding.

zonnebrand gids favorieten zomer 2024 (2)
Bol.com

Zonnebrand die waterproof is: Ultra Violette Extreme Screen Hand and Body SPF

Het vinden van een fijne waterproof SPF is best een karwei. Nu weten we dat geen enkele crème helemaal waterbestendig is, daarom is het belangrijk ‘m gedurende de dag bij te werken. Toch vinden we de Extreme Screen Hand and Body van Ultra Violette ontzettend fijn. Zoals de naam al zegt, biedt ‘ie extreme bescherming.

De crème is tot vier uur lang (!) waterbestendig. Nu zijn er meer crèmes die dit beloven, maar die zijn qua textuur allemaal erg dik en stroef. Deze van Ultra Violette smeert lekker en laat je achter met een prachtig glansje.

zonnebrand gids favorieten zomer 2024 (3)
Skins

Zonnebrand voor op het strand: Lancaster Sun Beauty Protective Water & Byron Bay Hydrating Tan Activator

In deze categorie was het moeilijk kiezen, dus hebben we twee winnaars. Er zijn namelijk twee soorten mensen op het strand: de mensen die zich niet zo druk maken om hun tan en de mensen die volop bakken.

Voor de mensen die zich vooral druk maken om comfort, is de Lancaster Sun Beauty Protective Water een aanrader. Dit is een SPF in watervorm, waardoor het onwijs lekker aanvoelt op de huid en vrijwel meteen droog is. Dit zorgt ervoor dat er geen enkel zandkorreltje aan je lijf blijft plakken. Wel zo fijn.

zonnebrand gids favorieten zomer 2024 (4)
Douglas

Voor de mensen die bezig zijn met ‘bruin worden’, is het extra belangrijk je goed in te smeren. Als jij zo iemand bent, dan klinkt de naam van dit product je waarschijnlijk als muziek in de oren. De Byron Bay Hydrating Tan Activator heeft SPF30, maar ook tan-stimulator voor een diepere bruining.

zonnebrand gids favorieten zomer 2024 (5)
Bol.com

Zonnebrand olie: Sol de Janeiro Radiance Oil SPF50

Als je gaat voor een SPF op oliebasis, dan wil je voor een extra hoge factor gaan. SPF50 it is. Dit product van Sol de Janeiro beschermt, laat je glanzen en geeft de meest heerlijke zomerse geur vrij. We hebben verschillende olies gehad, maar deze was toch veruit favoriet.

zonnebrand gids favorieten zomer 2024 (6)
Douglas

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.