Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Celebrity 19 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Zo zag het leven van Adele eruit voordat ze drie maanden geleden stopte met drinken

Beroemdheden, ze lijken soms onaantastbaar, maar zoals Adele gisteren tijdens haar concert heeft onthuld, hebben ook zij hun eigen strijd. Ook zij zijn gewoon mensen, met elk hun eigen struggles, onzekerheden en uitdagingen. Bij Adele is dit al jarenlang een alcoholverslaving. Sinds drie maanden is ze opnieuw nuchter en ondanks dat dit goed is, is het zeker niet makkelijk.

Van “I drink wine”, naar “I drink water”.

Stoppen met drinken is niet makkelijk voor Adele

Adele, de zangeres die wereldwijd bekend staat om haar krachtige stem en emotionele teksten, sprak tijdens een concert in Las Vegas open tegen haar publiek over haar verslaving: “I stopped drinking maybe like three and a half months ago“. Ze liet duidelijk merken dat dit de juiste beslissing voor haar was, maar geeft toch ook aan dat het niet hetgeen is waar ze het meeste plezier uit haalt. “It’s boring, I mean, oh my god, it’s boring. I was literally borderline alcoholic for quite a lot of my twenties, but I miss it so much. I cut out caffeine, so enjoy your whiskey sour, I’m very, very jealous,” vertelde ze tegen het publiek van haar optreden.

Het missen van een verslaving

Het is een bekend gevoel voor veel mensen die met een verslaving worstelen of hebben geworsteld: het knagende verlangen naar iets wat je eigenlijk niet meer in je leven zou moeten hebben.

Zo ook voor Adele. Voor haar is alcohol meer dan alleen een verslaving. Het is als een ex-relatie met een toxic ex, waarbij het goed is dat je uit elkaar bent, maar elkaar alsnog mist. Ze was altijd al gefascineerd door alcohol doordat haar vader, die ook in gevecht zat met dezelfde verslaving, het haar verbood te drinken. Hierdoor wilde ze erachter komen wat er nou zo fantastisch aan was.

Knipperlicht-relatie

Het is niet de eerste keer dat Adele gestopt is met drinken. In 2021 deed ze ook al een poging nadat haar vader overleed. Haar zoektocht naar nuchterheid bracht haar tot het inzicht dat echte zelfkennis begint wanneer je alle afleidingen wegneemt. Eerder deelde ze hierover dat nuchter worden en alleen nog maar water drinken ervoor heeft gezorgd dat ze zichzelf erg goed heeft leren kennen.

Hiervoor, tijdens COVID, was haar verslaving op het dieptepunt. Ze gaf toe al voor 11 uur ‘s ochtends vier flessen wijn te hebben gedronken. Door hier zo open over te zijn en de uitdagingen op het pad naar herstel te laten zien vormt Adele voor velen een bron van inspiratie: het is nooit te laat om jezelf opnieuw uit te vinden, om los te breken van de ketenen van verslaving en een nieuw, gezonder hoofdstuk in leven te beginnen.

Worstel jij met een verslaving of drink je vaker dan je zou willen? Neem dan contact op met je huisarts of een gespecialiseerde kliniek.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.