Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Career 19 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is hoe de ‘delulu’-trend van Gen Z je helpt in je carrière

Als je de afgelopen maanden een paar keer de TikTok-app hebt geopend, dan ben je waarschijnlijk wel bekend met de term ‘delulu’. Waar dit begrip eerst als iets negatiefs werd gezien, kan het je nu verder helpen in je carrière.

Wij vertellen je hoe deze onschuldige TikTok-trend zich ontpopte tot een krachtige vorm van manifestatie.

Ben jij delulu?

Wat is delulu precies? Het heeft iets weg van ‘overdreven optimist’ zijn en altijd maar hoop houden op het gebied van daten. Heeft je crush al dagen niet gereageerd? Iemand die delulu is, gaat er dan vanuit dat die persoon erg z’n best doet om het perfecte appje samen te stellen. Terwijl diegene in werkelijkheid jou gewoon niet zo leuk vindt. Het is daarom ook geen verrassing dat delulu een verbastering is van delusional.

Ook datingapp Bumble deed onderzoek naar het fascinerende concept van ‘delulu’. Het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar het gaat er dus om dat je jezelf op de eerste plaats durft te zetten in relaties. Het helpt dus om realistisch te zijn over je toekomstige liefdesleven. Eerlijk is eerlijk: denk je aan ‘delulu’, dan lijkt het misschien alsof je alleen maar aan het dagdromen bent, maar dat is het dus niet. Het heeft iets weg van manifesteren of positief denken.

Hoe zit dat dan op zakelijk gebied?

Als je de delulu-mindset meeneemt naar de werkvloer, dan waan jij je meer gekwalificeerd en beter geschikt voor een baan dan je in werkelijkheid bent. Dit kan je helpen om zelfverzekerder te zijn op werk.

@makemoneywithjaye

being delulu>>>>>> #delulu #delulugirl #socialmediamarketing #businesscoach #marketingtips #moneymindset #bizcoachtips #digitalmarketing

♬ original sound – jaye | business coach

Vrouwen hebben maar al te vaak last van het imposter syndrome: het gevoel dat ze niet gekwalificeerd genoeg zijn voor een functie en dat ze hun baan met veel geluk hebben gekregen. Delulu zijn werkt dit tegen, omdat het alle zelftwijfel direct wegneemt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.