Anne Smits
Anne Smits Food 10 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Zit je vol, maar heb je zin in iets zoets na het eten? Dit zijn onze favoriete lichte snacks

Eet jij gedurende de dag voedzame en gezonde gerechten, maar ga je in de avond de mist in met te veel koek en snoep? Herkenbaar. De craving naar zoet eten slaat na het avondeten toe. Om niet ongeremd in de koektrommel te duiken, delen wij deze zoete snacks. Zo kan jij na het eten alsnog van iets zoets genieten, zonder je overvol te voelen

Balance is key!

Deze zoete snacks geven je niet een overvol gevoel

Een gezonde levensstijl gaat om de balans tussen gezonde voeding en voeding waar je even extra van kunt genieten. Het is dan ook absoluut niet erg om ‘s avonds na het eten te genieten van een zoete snack. Je leest hier wat je het beste vóór en na het sporten kunt eten. Ben je op zoek naar zoete snacks zonder dat je een suikerbom binnenkrijgt?  Probeer dan deze tien zoete snacks met minder dan 75 calorieën per stuk.

Lange vingers

Lange vingers doen je misschien wel denken aan vroeger. Dit luchtige biscuitje met suikerlaagje bevat heel weinig calorieën per stuk. Dus je kan er ook nog best twee nemen na het eten..

Kletskop

De kletskop is een heerlijk knapperig koekje met pindastukjes en perfect voor een kleine zoete snack.

Kokoskoekje

Kokos: you love it or you hate it. Maar een kokosbiscuitje met suikerlaagje is toch onweerstaanbaar? Tip: dip dit koekje in je thee.

Oreo

Draaien, likken, dippen. Wanneer je dit hoort, denk je natuurlijk meteen aan de Oreo-reclame.

Macaron

Een klein luchtig, rond koekje met een zachte vulling afkomstig uit Frankrijk: we hebben het natuurlijk over een macaron. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals pistache of karamel en perfect voor bij de koffie of thee.

Kandijkoek

Een kandijkoek is een heerlijke brosse koek met een vleugje kaneel en heeft de perfecte grootte om je craving naar zoetigheid onder controle te houden.

Galette wafel

Ken je de heerlijke galette wafels nog? Het koekje is gemaakt volgens een Belgisch recept en heeft (helaas wel die zonder chocoladelaagje) iets meer dan 60 calorieën.

Bokkenpoot

Een bros koekje met crèmevulling, chocola en pindaschaafsel is natuurlijk de klassieke bokkenpoot.

Speculaasje

Ook zo heerlijk om in je thee te dippen, is een speculaasje. Je at ze vroeger misschien wel bij je opa en oma en dit is het teken om ze zelf in huis te halen.

Zaans huisje

Last but not least: het zaanse huisje. Dit koekje heeft de perfecte combinatie van koek en chocolade. En dat voor minder dan 75 calorieën.

Dit zijn de oorzaken en oplossingen van een opgeblazen buik

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.