Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Nieuws 11 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Ideaal! Deze site laat zien op welk terras je in de zon zit, op ieder tijdstip van de dag

Het weer in Nederland laat weleens te wensen over. Daarom zijn we ook zo blij met een app als BuienRadar. Maar waar BuienRadar van pas komt als we binnen willen blijven, is er nu een site die ideaal is als je juist de deur uit wil gaan. Met zonopjebakkes.nl zie je welke terrassen op dat moment in de zon zitten.

We kennen het allemaal wel: je weet dat er lekker weer aankomt, dus je maakt een reservering om ergens te gaan eten of drinken. Helemaal aangekleed en klaar voor flink wat zonuren, kom je er bij aankomst achter dat het terras in de schaduw ligt. Om deze deceptie te voorkomen, is er nu zonopjebakkes.nl.

Deze site laat zien op welk terras je in de zon zit, op ieder tijdstip van de dag

Wij zijn de makers van site eeuwig dankbaar, want zonopjebakkes.nl wordt onze beste vriend in de zomer. Geen gezeur meer in de schaduw, maar genieten in de zon.

Door middel van aan elkaar gekoppelde datasets is het algoritme ontwikkelt waarmee de site bepaald welk terras in de zon gelegen is. De site houdt nog geen rekening met bomen en wolken, dus een klein beetje shaduw kan gebeuren. Staat jouw favoriete stek er nog niet bij? Dan kan je zelf een nieuw terras aan de site toevoegen.

NSMBL’s favoriete Amsterdamse terrassen in de zon

Ondanks dat er nu een handige site is, zetten wij hier ook wat zonnige terrasjes voor je op een rij.

Bonnie

Wij zijn fan van Bonnie. De eenvoudige (maar heerlijke) kaart, de gezellige plek langs de Amstelveenseweg en de gemoedelijke sfeer maken dit een plek naar ons hart.

Amstelveenseweg 226HS 

Morgan & Mees

Voor een zwoele zomeravond is dit een fantastische plek. Het mooie pand aan de Tweede Hugo de Grootstraat bezit over een fijn terras, waar ze zon lang schijnt.

Tweede Hugo de Grootstraat 2-6 

Marathonweg

Marathonweg vind je in Oud-Zuid op de (je raadt het al) Marathonweg. Ze hebben een ruim opgezet terras (zie je niet vaak in Amsterdam) en ze serveren lekkere hapjes en goede pizza’s.

Marathonweg 1-5

De Tulp

Een klassieker, maar altijd gezellig. In de Pijp vind je niet veel zon, behalve op het Marie Heinekenplein. Wanneer het terras sluit kan je zelf nog een dansje doen bij de Tulp binnen. Wordt gezellig, beloofd.

Marie Heinekenplein 33 

Het hele overzicht zien? Check onze favoriete terrassen in de Amsterdamse zon.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.