Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Love & Life 25 jul 2019
Leestijd: 4 minuten

9 geniale zomerdates waardoor je de ander goed leert kennen

Het is zomer en dat betekent dat de liefde net zo aanwezig is als de pollen in de lucht. De perfecte tijd om eindelijk met je crush op date te gaan. Dit zijn negen leuke date-ideeën voor de zomer waarbij je je date door en door leert kennen.

Zomerdate-ideeën

Daten in de zomer is veel leuker. Je hoeft niet in je appartement te blijven, pizza te bestellen en te Netflixen. Met die lange, zwoele avonden kan je van alles doen. Dus ga ervoor. Je wilt waarschijnlijk geen oppervlakkige date waarbij je aan het einde van de avond alsnog niet meer over hem weet dan zijn achternaam. Dus: skip de bioscoopzaal en ga voor een van deze originele dates.

1. Ga naar een pretpark

Als jij en je date goed gaan op een dikke dosis adrenaline, dan is een bezoekje aan een pretpart dé date voor jullie. Naast dat een date als deze sowieso lit wordt, is het ook een goede manier om iemand te kennen. Ten eerste kom je erachter of hij of zij een schijtluis is of niet. En ten tweede, je hebt op zo’n dag genoeg tijd om te praten wanneer je aan het wachten bent op een attractie of gewoon even rondloopt.

2. Huur een tandem

Dit klinkt misschien een beetje suf, maar samen op een tandem fietsen staat sowieso gelijk aan een hele middag lachen. Jullie zien eruit als sukkels, want het is best lastig om met zijn tweetjes te fietsen. Vinden jullie een manier om samen te werken? Interessant.. Daarnaast is het gewoon super romantisch om samen te fietsen, misschien door de duinen?

3. Ga picknicken en kijk buiten een film

Als je normaal gesproken op een date een hapje gaat eten en daarna een romcom gaat checken in de bios, dan is dit misschien wel wat voor jou. Geef een draai aan je normale date door een zomerse picknick te organiseren met je date. Een kleedje, flesje wijn, stokbroodje. Super gezellig (en lekker).

Daarna gaan jullie romantisch buiten een filmpje kijken. Er zijn tegenwoordig door het hele land regelmatig evenementen waar je buiten een film kan kijken. Door de combinatie van een picknick en het kijken van een film kan je eerst een goed gesprek hebben en daarna lekker tegen elkaar aankruipen.

4. Ga naar een gratis concert

Misschien is het niet de meest romantisch date om naar een heavy metal concert in het Ziggo Dome te gaan met je crush. Dus doe dat ook maar niet. Wat wel een leuke optie is, is een gratis concert als jullie allebei van dezelfde deuntjes houden.

Je hoeft niet vooraan te staan, maar neem een kleedje mee en ga in het gras zitten. Zo kan je toch de muziek horen, maar tegelijkertijd praten. Er zijn door heel Nederland in de zomer genoeg van die gratis concerten, soms van heel leuke artiesten.

5. Ga samen vrijwilligerswerk doen

Dit is waarschijnlijk niet dé date waar je meteen aan denkt. Toch kan dit juist heel leuk zijn en je leert iemand meteen kennen. Hebben jullie een doel waar jullie je allebei voor in zouden zetten?

Misschien vinden jullie het belangrijk om je in te zetten voor eenzame ouderen. Ga dan een middagje met die lieve mensen door het park lopen. Je ziet meteen of je date een goed persoon of een klootzak is.

6. Spit een platenzaak of boekenwinkel door

Wordt het te heet buiten? Duik dan even een boekenwinkel of platenzaak in. Dit is een toffe manier om te zien wat te literaire smaak van je date is of van welke muziek hij of zij houdt. Komt het overeen? Of leer je door je date juist andere dingen kennen? Dan kan het zomaar een goede match zijn.

7. Ga naar een spelletjeshal

Ben je meer van de actieve dates? Dan is een bezoekje aan een spelletjeshal ook een goede. Een potje airhockeyen met je date laat jouw speelse kant zien én een beetje competitie doet vaak wonderen voor de seksuele spanning. En als je date valsspeelt kan je meteen weglopen.

8. Bezoek een locale boerenmarkt

Bij een date hoort eigenlijk ook gewoon voedsel. Dus in plaats van een viergangenmenu ga je een avondje flaneren over een lokale markt. Probeer dingetjes uit, ga kletsen en geniet van het lekkere weer. Misschien raken jullie wel geïnspireerd om later een verse pasta te maken.

Een markt is in ieder geval een goede manier om je date te leren kennen, omdat je zo ziet of hij of zij veel dingen wilt proberen, vegetarisch is, gezond eten belangrijk vindt en ga zo maar door.

9. Wees toerist in eigen stad

Het is nogal enthousiast om meteen samen vier weken naar Curaçao te gaan. Maar in de zomer kan je ook perfect de toerist in eigen stad uithangen. De stad ontdekken is een goede manier om de ander te leren kennen.

Wat je ideale eerste date ook is, in de zomer maakt het eigenlijk vrij weinig uit. Wij vinden het al leuk om samen een ijsje te halen en op een bankje te gaan zitten. Maar als je echt indruk wilt maken op je date zijn de bovenstaande opties perfect.

Bustle

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.