Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Money 28 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Voor altijd weekend: zoveel geld heb je nodig om nooit meer te hoeven werken

We flirten vaak met de gedachte om nooit meer te hoeven werken. Want even, hoe lekker zou dat zijn? Alleen weten we ook maar al te goed dat er een flinke bak spaargeld nodig is om zo’n werkeloos leven te bekostigen. Maar hoeveel heb je precies nodig?

*asking for a friend*

Hoeveel geld heb je nodig om nooit meer te hoeven werken?

Met de groeiende populariteit van een slow life, lijken veel meer vrouwen de strijd voor hun droomcarrière neer te leggen. Waarom al je energie in werk steken als je ook minder kan werken. Of beter nog: nooit meer hoeft te werken.

Alleen we weten ook: een riant leven leiden zonder te hoeven werken is alleen weggelegd voor de rich-rich. Maar hoe rich moet je precies zijn om geen dag meer te hoeven werken?

De berekening

Het liefst geven we je een magisch getal, waarmee jij het sowieso de rest van je leven redt. Maar helaas, zo simpel is het niet. Hoeveel je nodig hebt verschilt natuurlijk per persoon. Dus komen we nu met een berekening waarmee jij uitvogelt hoeveel jij nodig hebt om jouw huidige leven voort te zetten, zonder ervoor te werken.

De vuistregel is dat je dertig keer je jaaruitgaven nodig hebt om te kunnen stoppen met werken. Hierbij wordt rekening gehouden met een flink rendement op je geld. Mocht jij het geld voor je laten werken, dan zou het op jonge leeftijd genoeg moeten zijn om dertig keer jouw jaaruitgaven te sparen en daarna je baan op te zeggen.

Maar dit is natuurlijk erg onzeker, we willen liever keiharde cijfers. Daarom maken velen de berekening met de som: levensverwachting in maanden x maandelijkse uitgaven.

Bijvoorbeeld: je bent nu 25 jaar, maar verwacht zeker de 90 te halen. Dan heb je nog 65 jaar (780 maanden) te gaan. Als jij per maand 2500 uitgeeft, wordt de som: 780 x 2500. Dan kom je op een bedrag van €1.950.000. 

Nog even door sparen, dus!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.