Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beleggen 1 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Beginnen met beleggen, maar geen idee hoe? Dit zijn de meest toegankelijke apps om jouw geld te laten groeien

Beleggen: het is voor velen van ons iets dat we wél willen, maar niet zo goed weten hoe het beginnen. Als we aan beleggen denken, dan denken we aan ingewikkelde grafieken en snel fluctuerende cijfers. Iets waar wij weinig kaas van gegeten hebben. Met de volgende apps beleg je geld, zonder er naar om te kijken.

Welkom bij beleggen 101.

Waarom wil je beleggen?

Nu de inflatie de pan uitrijst, is rendement over je geld extra lekker. Het afgelopen jaar is alles 17% (!) duurder geworden, wat betekent dat het geld op je spaarrekening minder waard wordt. Tijd om *geld voor je te laten werken*. We know, dit klinkt als een uitspraak van een cryptocowboy die zichzelf vooral erg interessant vindt – maar tóch is het waar.

Het aantal vrouwelijke beleggers is zwaar in de minderheid, terwijl het voor vrouwen extra belangrijk is om rendement te ontvangen.

Handige apps die beleggen toegankelijk maken

Soms hebben we een duwtje in de rug nodig. En ja, beleggen is altijd met risico, maar je kiest zelf hoeveel risico je wilt nemen. Er zijn een aantal apps die van beleggen een eitje maken en wij zetten ze op een rij.

1. Peaks

Eén van de meest toegangkelijk een simpele apps om te beleggen is Peaks. Je kiest hier een pakket dat geheel past bij jouw wensen. Wil je voorzichtig doen of juist avontuurlijk beleggen? Het kan allemaal. En je hoeft niet meteen met grote bedragen te smijten. Of je nou €2000 investeert of belegt met je wisselgeld – whatever floats your boat.

2. DEGIRO

Dit is een bekende, maar dat is niet zonder reden. DEGIRO is iets meer tech-savvy, met grafieken en lijnen, zoals je die verwacht op een aandelenapp. De app heeft al meerdere awards gewonnen en ik ook voor beginners een geschikte partij.

3. Bux Zero

Een vrouwvriendelijke app is Bux Zero. Je belegt hiermee in aandelen, EFT’s en crypto, waardoor jij je kansen spreidt. Via deze app kan je een persoonlijk spaarplan maken, daarom is deze extra fijn als je aan het sparen bent met een doel.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.