Tessa Ham
Tessa Ham Money 23 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit verdient Rihanna per jaar, per maand en per seconde

Dat Rihanna een indrukwekkende vrouw is, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Afgelopen zomer werd de zangeres en onderneemster officieel een miljardair genoemd door Forbes. Met een vermogen van 1.7 miljard dollar (1.5 miljard euro) is ze de rijkste vrouwelijke muzikante. Dat lees je goed: Rihanna heeft niet alleen miljoenen, maar zelfs ruim een miljard.

Een bizar en ongrijpbaar bedrag. Daarom doen we in dit artikel een rekensom. Op wat voor maandbedrag komt ze hiermee uit? En hoeveel is dat eigenlijk per seconde?

Rihanna als miljardair

In 2020 was Rihanna nog een nieuwkomer op de lijst met Amerikaanse self-made vrouwen. Forbes schatte haar vermogen toen op 600 miljoen dollar (507 miljoen euro). Als we dit bedrag vergelijken met haar huidige vermogen, kunnen we niet alleen uitrekenen hoeveel ze in dat jaar verdiende, maar ook hoeveel dat per maand en per seconde is.

First things first: hoe wist Rihanna op 33-jarige leeftijd de status van miljardair te bereiken en de best betaalde vrouwelijke muzikant te worden? En waarom is haar vermogen vooral in de laatste jaren zo geëxplodeerd?

Want hoewel we haar nummers geweldig vinden, is het helaas alweer vijf jaar geleden dat de zangeres haar laatste album Anti uitbracht. Het is dan ook vooral haar ondernemersspirit die ervoor heeft gezorgd dat ze miljardair is geworden.

Het grootste gedeelte van haar vermogen, rond de 1.4 miljard dollar (1.2 miljard euro), verdient ze met haar eigen beautyline Fenty Beauty. Het overige deel van haar vermogen verdiende ze met haar muziekcarrière, samenwerkingen met grote merken en haar lingeriemerk Savage x Fenty. Bij elkaar komt dat dus neer op 1.7 miljard dollar (1.5 miljard euro).

Zoveel verdient Rihanna

Dat is al een indrukwekkend bedrag, maar helemaal als je beseft dat ze vorig jaar nog een vermogen had van 507 miljoen euro. In een jaar tijd heeft Rihanna flink gecasht. Hoeveel heeft ze in een jaar tijd verdiend? En hoeveel was dat per maand, per dag en zelfs per seconde? Een overzicht:

  • Vorig jaar verdiende Rihanna 993 miljoen euro.
  • Per maand is dat 82.7 miljoen euro.
  • Per dag verdiende ze een indrukwekkende 2.7 miljoen euro.
  • Per uur is dat nog steeds een mooie 112.500 euro.
  • Per minuut verdiende ze dus 1.875 euro.
  • En per seconde is dat nog steeds maar liefst 31,25 euro.

Eén keer knipperen en Rihanna heeft er ruim 30 euro bij. Ten minste: aangezien haar vermogen zo hard groeit, is de kans groot dat het inmiddels alweer meer is.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.