Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 22 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Met deze nieuwe functie op Instagram kun je foto’s uit reeds geplaatste carrousels verwijderen

Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij zitten dagelijks op social media. TikTok en Instagram zijn onze favoriete apps en wij hebben een nieuwe Instagram-functie ontdekt. De nieuwste update – versie 214.0 – komt namelijk met een nieuwe functie die wij persoonlijk al een tijdje miste. De update zorgt er namelijk voor dat je foto’s uit reeds geplaatste carrousels kunt verwijderen.

Wij hebben onze feed gelijk schoongeveegd.

Instagram

Instagram is toch wel een van de populairste social media-kanalen die er bestaat. De app wordt zelfs elke dag door 3,7 miljoen Nederlanders gebruikt. Niet zo gek als je het aan ons vraagt, want je kan al je leuke foto’s op de app plaatsen en ondertussen al je vrienden volgen. Sinds een paar jaar heeft Instagram ook stories waarin je foto’s en video’s kan plaatsen die 24 uur blijven staan.

Andere functies die Instagram eerder introduceerde zijn de Stories Resharing-functie en de Reels-functie. Ze gaan goed mee in de trends en zorgen ervoor dat gebruikers de app met plezier kunnen blijven gebruiker. Er was altijd wel één functie die wij eerlijk gezegd erg miste, maar hier lijkt Instagram nu een oplossing voor te hebben gevonden.

Deze langverwachte functies worden binnenkort aan WhatsApp toegevoegd

Nieuwe functie

Instagram maakte op 17 november bekend dat ze een nieuwe functie gingen lanceren. Deze nieuwe functie zorgt ervoor dat je eindelijk een foto uit een carrousel kan verwijderen. Je kent het vast wel: je hebt een serie foto’s geplaatst, maar bent achteraf toch iets minder blij met de derde foto. Voorheen moest je de hele post verwijderen en de goede foto’s opnieuw plaatsen.

Nu kan je met de nieuwe functie je post bewerken en de foto’s die je niet meer mooi vindt verwijderen. Je kan de functie alleen gebruiken bij een post van drie of meer foto’s en de functie is op dit moment alleen nog maar beschikbaar op iOS en zal binnenkort ook voor Android beschikbaar zijn.

Als je een foto wil verwijderen ga je naar je post, klik je op de drie puntjes in de rechterhoek en klik je op bewerken. Nu verschijnt er bij elke foto links in de hoek een prullenbak. Klik op de prullenbak bij de foto’s die je wil verwijderen. Nadat je een foto hebt verwijderd heb je dertig dagen de tijd om je te bedeken. Heb je toch spijt van een verwijderde foto? Ga dan naar instellingen, klik op account en ga naar recent verwijderd. Als je hierop klikt zie je de verwijderde foto’s verschijnen en als je op de foto klikt kan je ervoor kiezen om hem terug te zetten of definitief te verwijderen.

Reacties

Het lijkt erop dat wij niet de enigen zijn die helemaal enthousiast zijn over de nieuwste functie van Instagram. Fans van de app gaan op Twitter namelijk helemaal los om de nieuwe functie. Zo schrijft een fan: “INSTAGRAM LETS YOU DELETE PHOTO(s) from any post?!???” en een andere fan schrijft: “instagram a real one for letting us delete certain pics from our slide photos now.”

Wat vind jij van de nieuwe functie?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.